Kemer'de orman yangını kontrol altına alındı!

Kemer'de orman yangını kontrol altına alındı!

Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Kuzdere Mahallesi'nde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Kara ekipleri yangın bölgesine ulaşmakta zorluk çekerken, alevler havadan müdahaleyle söndürülebildi

Kemer'e bağlı Kuzdere Mahallesi Karataş Mevkii'nde bugün saat 15.00 sıralarında orman yangını çıktı. Dumanı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye amfibik uçak, 3 helikopter, 10 arazöz, dozer ve 30'a yakın orman işçisi sevk edildi. Bölgenin sarp ve sık ormanlık olması nedeniyle kara ekipleri bölgeye ulaşmakta güçlük çekti. Amfibik uçak ve helikopterler Çamyuva Sahili'nden denizden aldıkları suyu sürekli sortiler yaparak yangın bölgesine attı. Sahilde yüzen ve güneşlenen turistler de özellikle helikopterlerin su alma anını merakla izledi. Bazıları da bu anı cep telefonuyla görüntülemeye çalıştı.

Yangın amfibik uçak ve helikopterlerin havadan yaptığı müdahaleyle yaklaşık 2.5 saat sonra kontrol altına alınabildi. Uzun uğraşlar sonucu bölgeye ulaşabilen kara ekipleri de söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın erken müdahale sonucu büyümeden önlendi. Ancak, yaklaşık 5 dönümlük orman alanı zarar gördü. Yangının söndürülmesine yönelik çalışmalar sürüyor.