Kendisini bıçaklayan adamın iki küçük oğlunu vurdu

Kendisini bıçaklayan adamın iki küçük oğlunu vurdu

Elazığ'da Abdulkadir Karakaya, bir yıl önce kendisini bıçakladığı için cezaevinde bulunan Hüseyin Bakşi'nin 10 ve 13 yaşındaki 2 oğlunu, tabancayla vurdu. Ağır yaralanan iki çocuktan 10 yaşındaki Yusuf Bakşi, tedavi gördüğü hastanede yaklaşık 1 aydır sürdürdüğü yaşam savaşını kaybetti.

Elazığ merkez Salıbaba Mahallesi’nde geçen yıl, Hüseyin Bakşi, aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle tartıştığı Abdulkadir Karakaya’yı bıçaklayarak yaraldı. Bakşi tutuklanarak cezaevine girdi. Hüseyin Bakşi, Abdulkadir Karakaya’yı bıçakladığı için 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Uzun süren tedavisinin ardından iyileşen ve öfkesi dinmeyen Abdulkadir Karakaya, geçen 13 Mayıs’ta, cezaevinde bulunan hasmı Hüseyin Bakşi’nin okula gitmek üzere evden çıkan oğulları Yusuf ve Tolga Bakşi’nin önlerini kesti. Karakaya, evlerinin önünde iki kardeşe 4 el ateş ettikten sonra polis karakoluna giderek teslim oldu.

Ağır yaralanan Bakşi kardeşler ise Fırat Üniversitesi ve Elazığ Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İfadesi alınan Karakaya, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Tolga Bakşi, tedavisinin ardından taburcu olurken, durumu ağır olan Yusuf Bakşi, bugün doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşama tutunamadı.

Yusuf Bakşi’nin cenazesine, hükümlü babası Hüseyin Bakşi’nin de izinli olarak katılacağı öğrenildi.  DHA