Kılıçdaroğlu A takımından dört ismi liste dışı bıraktı

Kılıçdaroğlu A takımından dört ismi liste dışı bıraktı

CHP Kurultayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, halen partinin “A takımı” olarak adlandırılan, Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) Görev yapan 4 ismi liste dışı bıraktı. Halen CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Erdal Aksünger, Zeynep Altıok, Yasemin Öney Cankurtaran ve Kamil Sındır liste dışı kaldılar.

CHP Merkez Yürütme Kurulu’nda (MKY) yer alan diğer Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Tekin Bingöl, Aykut Erdoğdu, Çetin Osman Budak, Haluk Koç, Bülent Tezcan, Seyit Torun ve Öztürk Yılmaz ise
Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi için hazırladığı “anahtar listeye” dahil edildiler. Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ise Kılıçdaroğlu'nun Bilim Kurulu listesinde yer aldı.

 MYK'DAN İSTİFA EDEN BÖKE DE ANAHTAR LİSTEDE

Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde dikkat çeken bir isim de Selin Sayek Böke oldu. Selin Sayek Böke bir önceki kurultayda en çok oyu alarak Parti Meclisi'ne girmiş ve Kılıçdaroğlu tarafından Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü yapılarak MYK'ya dahil edilmişti. Ancak Böke, daha sonra yönetimle yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle MYK'dan istifa etmişti.

Selin Sayek Böke, bir grup milletvekili ile parti içinde yeni bir hareket oluşturmuştu. Bu hareketten Bursa Milletvekili orhan Sarıbal'ın da Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesine dahil olması dikkat çekti. Böke ve Sarıbal ile birilkte hareket eden İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ise Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer bulamadı.

GÖREVDEN ALINAN BELEDİYE BAŞKANININ EŞİ DE ANAHTAR LİSTEDE

Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin milletvekili eşi Gamze İlgezdi'nin de yer alması dikkat çekti.

EMEKLİ BÜYÜKELÇİ ÇEVİKÖZ DE LİSTEDE

Kılıçdaroğlu'nun listesinde dış politika ekibini güçlendirmeyi amaçladığı da ortaya çıktı. Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz de, CHP Lideri'nin anahtara listesine dahil oldu. (Sözcü)