Konak seçim ofisine saldırı girişimi

Konak seçim ofisine saldırı girişimi

CHP İzmir'de Konak seçim ofisine saldırı girişimi önlendi.

Özgür Tuğrul / YURT

CHP İzmir'de Konak seçim koordinasyon merkezine gece geç saatlerde, sopalarla saldırıp ölüm ile tehdit ettiler.

Olayla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu "Bu akşam Çankaya semtinde bulunan ilçe merkez seçim büromuzun önünde cereyan eden ve birkaç kendini bilmez tarafından fitili ateşlenen elim hadise gerek ilçe yöneticilerimiz ve gençlik kollarımız, gerekse AKP’li yöneticilerin sağduyulu yaklaşımı neticesinde herhangi bir sorun yaşanmadan sonlanmıştır.

Aynı bayrak altında, aynı topraklar üzerinde yaşıyoruz. Birlikte ve huzurla yaşama idealimize kastedecek ve mevcut siyasi iktidarın toplumu ayrıştırma politikasına katkı sunan bu menfur hadisenin bir daha yaşanmamasını diliyoruz.

Bilinmelidir ki biz, örgütümüzle bu ideale ulaşmak adına 24 Haziran’a kadar 24 saat boyunca çalışmaya devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’nin de dediği gibi, barışacağız ve bu ülkeye barışı tekrar getireceğiz." dedi.

Yaşananların ardından Ankara'dan geç saatlerde gelen CHP Genek Başkan yardımcısı İzmir Milletvekili Tuncay Özkan seçim ofisini ziyaret edip geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

İYİ PARTİ'DEN ZİYARET

“BUNLAR HİÇBİR SİYASİ PARTİYİ TEMSİL ETMİYOR”

İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çırayn Adalet ve Kalkınma Partili oldukları iddia edilen bir grup tarafından saldırıya uğrayan CHP Konak Koordinasyon Merkezi’ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Buruşçu tarafından karşılanan Çıray “CHP Konak Seçim Ofisine saldıranları kınıyorum. Seçimler her zaman bayram havasında yaşanmalıdır. Türk milletinin 1946’dan beri deneyimleri bunu sağlayacaktır. Daha önce İstanbul’da bize de ağır saldırı düzenlediler. Hayati tehlikeler geçirdik.Bu nedenle siyasi parti temsilcileri bu kendini bilmezlere karşı dikkatli olmalıdır.CHP’ye saldıran bu kişilerin Adalet ve Kalkınma Partisini temsil ettiklerine inanmıyorum. Ayrıca İzmir’in başarılı Emniyet Müdürü’nün bu konudaki hassasiyetini de biliyoruz. Çağdaş demokrasinin en belirgin özelliklerinden kavgasız ve gürültüsüz olması gerekiyor. Medeniyetin ve yeniliklerin öncüsü olan İzmir’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. “ diyerek sözlerini tamamladı.

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Buruşçu “Sayın Aytun Çıray’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu kişilerin AKP’yi temsil ettiğini düşünmüyorum. Yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.