Konya'da kadınlardan 'Kıyafetime karışma' eylemi

Konya'da kadınlardan 'Kıyafetime karışma' eylemi

Kadınların kıyafetlerine ve yaşam tarzlarına yönelik saldırılara karşı "Kıyafetime karışma" diyen kadınlar Konya'da bir araya geldi

Son zamanlarda kadınların kıyafetlerine ve yaşam tarzlarına yönelik saldırılara karşı kadınlar tepkisini ve mücadelesini büyütüyor. Geçtiğimiz günlerde kadınlar 'hayatın içindeyiz, ne giyeceğimize biz karar veririz' diyerek Kadıköy Süreyya Operası önünde eylem gerçekleştirmişti. Eyleme pek çok kadın örgütü destek vermişti. Kadınlar, bugünde Konya'da "Kıyafetime karışma" dedi. 

Polis pankart açılmasına ve basın açıklaması yapılmasına izin vermek istemezken kadınlar Eğitim-Sen Konya Şubesi'nde basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Okunan basın açıklamasında son günlerde kadınların yaşam tarzlarına yönelik yapılan saldırılara değinilirken kadınların hayatın içinde olduğu ve bu saldırılara izin vermeyeceği ifade edildi. Açıklamada "Ayşegül Terzi'nin saldırganı korunmasaydı, mırıldanabilir açıklamasında bulunulmasaydı, kadınlar için adalet sağlanmış olsaydı başka kadınlar artık kıyafetleri bahane edilerek saldırıya uğramayacaktı." denildi. 

Öte yandan açıklamanın devamında kadına şiddetin ve ayrımcılığın önünü açan uygulamalardan vazgeçilmesi çağrısı yapıldı.