Kütüphane idi mantıhane oldu

Kütüphane idi mantıhane oldu

Yıllardır müdürü olmayan ve Leyla Atalay isimli geçici bir personelin yönettiği Posof İlçe Kütüphanesi, kitap okumak için gelen giden olmayınca mantı üretim merkezine dönüştü.

YURT Gazetesi-Fakir Yılmaz/ 22 yıla yakındır boş olan ve vekilin vekili ile idare edilen Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki Posof İlçe Kütüphanesi, kimseye gitmeyince, kütüphane memuru İş-Kur elemanlar ile birlikte kitap okunması gereken masaların üzerinde mantı üretimine başladı. Yapılan mantılar internet üzerinden satışa sunuldu.

Yıllardır müdürü olmayan ve Leyla Atalay isimli geçici bir personelin yönetimindeki Posof İlçe Kütüphanesi, kitap okumak için gelen giden olmayınca mantı üretim merkezine dönüştü. İlgilenecek kitapsever ya da öğrenci gelmeyince canı sıkılan geçici yönetici kadın, İşKur tarafından kütüphanede çalışmaları için gönderilen kadın işçilere mantı yaptırmaya başladı. Kitap okunması gereken masalar üzerinde yoğrulan hamurlarla Posof’a has mantı üretimi başlatan kütüphane yöneticisi, masalara serdiği mantıları kendisine ait facebook sayfasında sergileyerek ‘Posof Mantısı Satışları Başlamıştır’ başlığıyla internet üzerinden satışa sundu.