Lastik botla denize açılan tekstil işçisi kayboldu

Lastik botla denize açılan tekstil işçisi kayboldu

Çanakkale'nin Ezine İlçesi, Geyikli Beldesi'ndeki Aktaş Plajı'ndan geçen 8 Ağustos'ta bindiği 1.80 metrelik lastik botla rüzgar ve akıntı nedeniyle sürüklenerek kaybolan Emre Kaptan'ı arama-kurtarma çalışmaları sürerken, yakınlarının da umutlu bekleyişi devam ediyor.

Emre Kaptan, Ahmet Köle ve Harun Uncu diğer bacanakları İbrahim Gezer'in Geyikli'deki yazlığında aileleriyle birlikte biraraya geldi. Geçen 8 Ağustos Salı günü dört bacanacak, saat 16.00 sıralarında eşlerini de alarak birlikte, beldeye 8 kilometre mesafedeki bir koya denize girmeye gitti. Burada iyi yüzme bilmediği belirtilen Emre Kaptan, yanlarıda götürdükleri lastik bota bindi. 

Emre Kaptan'ın bacanağı Ahmet Köse, "Kürekleri almaya gitmiştim. Döndüğümde Emre, lastik botla, kıyıdan yaklaşık 100 metre açığa sürüklenmişti. Hemen suya girip, ona doğru 50 metre kadar yüzdüm. Islık çaldım. Bu sırada daha da uzaklaştı. El, kol hareketi yaptım. Bana bir şeyler anlatmak istedi. Ancak, ne dediğini anlamadım. Uzaklaşmaya devam etti. Kendisine ulaşamayınca, durumu Sahil Güvenliğe bildirdik. Babakale Limanı'ndan bölgeye gelip, bölgede arama-kurtarma çalışması yaptılar. Ancak, Emre'nin sürüklendiği botu bulamadılar. Havadan da arama yapıldı. Ama hiçbir şey bulunamadı. Düşüncemiz ıssız bir adaya ya da Yunan adalarından birine ulaştığı yönünde. Yunanistan tarafının da bu konuyla ilgilenilmesini istiyoruz" dedi.

Kaptan'ın İstanbul'dan bir haftalık tatil için gelen diğer bacanağı Harun Uncu da, "Buradaki akıntı ve rüzgarın Emre'yi Midilli'ye sürükleyebileceğini tahmin ediyoruz. Biz umudumuzu yitirmedik" diye konuştu.

Bölgenin hem rüzgarlı hem de akıntılı olması nedeniyle Kaptan'ın binip, içine uzandığı lastik bot kısa sürede gözden kayboldu. Kürekleri alıp, botun yanına dönen üç bacanak, tüm aramalarına rağmen Kaptan'ı bulamayınca, durumu jandarma ve sahil güvenliğe bildirdi. Sahil güvenlik, 3 bot, 1 helikopter ve 1 uçak ile arama kurtarma çalışması başlattı. Jandarmada kıyıdan arama-kurtarma çalışması yaparken, Kaptan'ın yakınları sahilde umutla bekliyor.