Alevi evlerinin işaretlenmesine Aslanoğlu’ndan sert tepki

Alevi evlerinin işaretlenmesine Aslanoğlu’ndan sert tepki

Malatya'da, Alevi ailelerin yoğunlukta yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi'ndeki 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atıldı. Olayın provokasyon koktuğunu söyleyen Erdem Aslanoğlu, “Oyuna gelmeyeceğiz. Gerekirse ölürüz ama Alevi yurttaşlarımıza dokunulmasına izin vermeyiz” dedi.

Cihan GÜNER / YURT

Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Malatya Cemal Gürsel Mahallesi’nde Alevi ailelerin oturduğu 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boya ile çarpı işareti yapmıştı. Olayın yankıları sürerken, ‘Mevlüt Baba’nın oğlu’ Erdem Aslanoğlu çarpıcı açıklamalar yaptı. Aslanoğlu, “Malatya’da birliği ve beraberliği bozmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz” dedi.

‘MALATYA ÖTEKİLERİN SIĞINAĞIDIR’

Hemşehrilerinin ezilen ve ötelenen herkesin yanında durduğunu, yıllardır bu davranışlarıyla övündüğü Malatyalıların sahneye konmaya çalışılan provokasyona prim vermeyeceğini belirten Erdem Aslanoğlu, “Malatyalı yıllar boyunca ırk, din, mezhep ayrımı gözetmeksizin herkesle bir arada yaşamıştır. Ben çocukluğumdan beri böyle bilirim. Hatta Bizans döneminde ötekileri kimse kabul etmezken, Battal Gazi sahiplenmiş ve korumuştur. Cemal Gürsel Mahallesinde yaşanan olayın bir provokasyon olduğunu düşünüyorum. Bu tür provokasyonlar bölgede her zaman yaratılmaya çalışılmıştır fakat Malatyalı buna prim vermemiştir, vermeyecektir. Bu işleri Malatya dışından gelenlerin kaşıdığını düşünüyorum” dedi.

‘GEREKİRSE ÖLÜRÜZ, DOKUNDURMAYIZ’

‘Dini, dili, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun, Malatyalı kardeşçe yaşamıştır’ diyerek hemşehrilerinin hassasiyetini ortaya koyan Aslanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “15 Temmuz’da yine Malatya dışından gelenlerin provokasyon yaratmaya çalıştığını biliyoruz. ‘Hadi Paşa Köşkü’ne gidelim, orada şöyle yapıyorlar, böyle yapıyorlar’ diyerek halkı galeyana getirmeye çalışmışlardı. O gün provokasyona gelmeyen Malatyalı hemşehrilerim, bugün de bu oyunu bozacak, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam edecektir. Malatya’nın, Mevlüt Baba’nın çocuğu olarak buradan açıkça ilan ediyorum ki, Alevi yurttaşlarımıza yönelen herhangi bir saldırının karşısında duracağız, ölsek de yurttaşlarımıza dokundurmayacağız”…