MEB sadece Ensar Vakfı değil, Birlik Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti’ne de teslim oldu!

MEB sadece Ensar Vakfı değil, Birlik Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti’ne de teslim oldu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yalnızca Ensar Vakfı değil, Birlik Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti ile de protokoller imzaladığını gündeme getirdi. Kaynak: MEB sadece Ensar Vakfı değil, Birlik Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti’ne de teslim oldu!

MEB’in Ensar Vakfı’nın yanı sıra başka vakıflar aracılığıyla yeni nesli ideolojik olarak şekillendirme çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Karabıyık, “Gelecek günlerde yeni protokollerle karşılaşabiliriz” uyarısında bulundu.
CHP’li vekil, “MEB Temmuz ayında yaptığı protokollerle İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı ve Birlik Vakfı’nın eğitim alanına girmesine neden olmuştur. Protokoller incelendiğinde vakıfların istedikleri gibi eğitim alanlarında faaliyet yapabileceği görülmektedir. Özellikle Ensar Vakfı tarafından hazırlanacak yeni öğretim programlarının da kurumlarda uygulanabilmesine imkan tanınması MEB’in iradesinin teslimi anlamına gelmektedir.” dedi.Lale Karabıyık, MEB ile vakıflar arasında çeşitli eğitim, seminer ve sosyal etkinlikler düzenlenmesine dair imzalanan iş birliği protokolleriyle ilgili bilinmeyen gerçekleri, yaptığı basın açıklaması ile gözler önüne serdi.