Memur-Sen Başkanı: 'Kuran-ı Kerim eğitim programlarının içine alınacak'

Memur-Sen Başkanı: 'Kuran-ı Kerim eğitim programlarının içine alınacak'

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, "5 yaşında ana sınıfındaki çocuklar kilisede eğitim alırken, '12 yaşına kadar çocuklar camiye gidemez' diyen düzenek sökülüp atıldı. Kuran-ı Kerim ve siyer, eğitim programlarının içine alınacak" dedi.


Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen'in başkanlar kurulu toplantısı Mardin'de Vali Mustafa Yaman ve AKP Milletvekili Orhan Miroğlu'nun ve Mardin Müftüsü İsmail Çiçek'in de katılımıyla gerçekleştirildi. Sendikanın 81 ildeki şube başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın şunları söyledi:

"Memur-Sen, bu coğrafyada yeniden bir medeniyetin mümkün oluş gayesinin örgütlenmiş halidir. Diyanet-Sen'e bu teşkilatta olduğu ve bu teşkilatın cesaretini artırdığı için teşekkür ediyorum. 5 yaşında ana sınıfındaki çocuklar kilisede eğitim alırken, '12 yaşına kadar çocuklar camiye gidemez' diyen düzenek sökülüp atıldı. Kuran-ı Kerim ve siyer, eğitim programlarının içine alınacak. Milli Güvenlik dersi marifetiyle eğitim yuvası, biri bizi gözetliyor kamerası olarak bizi gözetleyen düzenek sökülüp atılacak ve akşam karargâha fiş taşıyan gözetleme kuleleri kendi işine bakacak. Çocukların ibadet hürriyeti vardır ve okullarda, kamu kurumlarında imkanlar dahilinde bunlara mekanlar tahsis edilecek."

Toplantıda müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesine değinen Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ise, "Nikahı ister belediye başkanının görevlendirdiği memur, ister hakim kıysın, isterse noter kıysın, gemide kaptan da kıysa, nikah salonunda müftü de kıysa işlem muteberdir. Şimdi bu yetkiye itiraz edenlerin maksadı başka. Onlar içinde müftü, imam geçtiği zaman kıl olurlar. Karşı çıktıkları husus, müftünün kıyacağı nikahtan ziyade, müftünün kendisidir" ifadelerini kullandı.