Mersin'de trans kadına 'tekbirli' saldırı

Mersin'de trans kadına 'tekbirli' saldırı

Mersin'de iki saldırgan trans bir kadına tekbir getirerek bıçak ve demir sopalarla saldırdı. “Hepinizi öldüreceğiz” diyerek saldıran vandallar hakkında polis işlem yapmazken, kendi çabalarıyla hastaneye giden trans kadına rapor verilmeden taburcu edildi.

Mersin Pozcu’da, Topçular durağında dün gece saat 03.00 civarında iki saldırgan trans kadına demir çubukla saldırdı.

Trans kadın önce polisi arayarak saldırganları şikayet etti ancak, olay yerine gelen polis saldırganların elindeki bıçağı alıp logara atarak saldırganları uzaklaştırdı ve kadına da “Sen git biz gerekeni yaparız” diyerek olay yerinden ayrıldı.

Polisin ilgisizlikle duraktan ayrılmasının hemen ardından saldırganlar durağın arka tarafından gelip demir çubuklarla kadına saldırdı. Saldırganların tekbir getirerek “Hepinizi öldüreceğiz ” dediğini söyleyen kadın, tekrar olay yerine gelen polisin ise hiç bir işlem yapmadığını belirtti.

7 RENK LGBTİ DERNEĞİ: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ

Kendi çabalarıyla Mersin Devlet hastanesine giden trans kadın, pansuman sonrası yatış alınmadan evine gönderildi. Dahası trans kadına rapor dahi verilmemiş.

Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği ise sosyal medya hesaplarından duyurdukları bu nefret saldırısına karşı hukuki süreç başlatacaklarını ifade etti.(Sendika.org)