Meşale Tolu ilk kez hakim karşısına çıktı: Tahliye yok

Meşale Tolu ilk kez hakim karşısına çıktı: Tahliye yok

Türkiye'de 6 Mayıs'tan beri 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'terör örgütüne üye olmak' suçlaması ile tutuklu bulunan Alman vatandaşı Meşale Tolu, hakim karşısına ilk kez çıktı. Tolu ile beraber yargılanan 8 kişi tahliye olurken, Alman vatandaşı gazetecinin tutukluluk haline devam kararı verildi.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, muhabirlik ve çevirmenlik yaptığı Türkiye'de 6 Mayıs'ta 'terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla tutuklanan Alman vatandaşı Meşale Tolu, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Marksist-Leninist Komünist Parti (MLKP) üyelerinin cenaze ve anmalarına katıldığı iddiasıyla 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'terör örgütüne üye olmakla' suçlanan Tolu, tahliye edilmedi.

İstanbul 29'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında Tolu ile birlikte tutuklu olarak yargılanan 15 kişiden 8'i tahliye edildi. Davada toplam 18 sanık bulunuyor.

3 YAŞINDAKİ OĞLU İLE KALIYOR

Meşale Tolu, 5 aydır tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Cezaevi'nde 3 yaşındaki oğlu Serkan ile birlikte kalıyor. Avukatının verdiğin bilgilere göre yaklaşık 10 kişilik bir koğuşta kalan Tolu ve oğlunun sağlık durumu iyi.