Meteoroloji İstanbul'a ne zaman kar yağacağını açıkladı!

Meteoroloji İstanbul'a ne zaman kar yağacağını açıkladı!

Meteoroloji'den gelen son dakika haberlerine göre kar bekleyenler için haberler iyi. Gelecek hafta sonu yurdun büyük bir çoğunluğu kar altında kalacak. Hafta sonuna doğru düşmeye başlayacak olan sıcaklıklar hafta sonu iyice düşüşe geçecek ve yağışlar kara dönüşecek. İşte Meteoroloji'nin açıkladığı son verilere göre İstanbul'da kar tarihi...


İstanbul’da kar ne zaman yağacak sorusunun cevabı belli oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son dakika haftalık tahminine göre önümüzdeki günlerde hava sıcaklığı hızla düşüyor ve kar geliyor. Perşembe günü yurda giriş yapacak olan yağışlı hava önce yurdu yağmur olarak etkileyecek, pazar karla karışık yağmura dönüşecek olan yağışlar, pazartesi günü kara dönüşecek ve yurdun büyük çoğunluğu beyaz örtü altında kalacak.

İSTANBUL’DA KAR TARİHİ: 15 OCAK!

İstanbul’da karın yağacağı tarih Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminleriyle belli oldu. 14 Ocak Pazar günü karla karışık yağmur, 15 Ocak Pazartesi günü ise kar bekleniyor. Kar yağışı Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da etkili olacak. İç Anadolu Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde de kar yağışı bekleniyor.

GEÇEN SENE BUGÜN İSTANBUL KAR ALTINDAYDI!

Geçen sene 8 Ocak günü İstanbul’da yoğun kar yağışı görüldü. Ulaşımda aksaklıklar yaşanırken kar yağışı ve soğuklar hayatı etkiledi. Büyükçekmece gölünde yer yer donmalar meydana geldi.