Meteoroloji uyardı: İstanbullular dikkat!

Meteoroloji uyardı: İstanbullular dikkat!

Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarıları yapılmaya devam ediliyor.

Binlerce vatandaşın merak ettiği İstanbul kar yağışı için de yeni bir gelişme yaşandı. Yapılan son tahminlere göre bu gece İstanbul'da karla karışık yağmur bekleniyor. Peki hava nasıl olacak? İşte 22 Ocak hava durumu raporuHava durumu için Meteoroloji'den son dakika uyarılar yapılmaya devam ediliyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan uyarılarda hafta başından itibaren İstanbul'da kar yağışı görülebileceği belirtilmiş ve yarıyıl tatilinin ilk haftasında kar yağışının başlayacağı bildirilmişti. Yapılan son tahminlere göre ise İstanbul'da bu gece karla karışık yağmur şeklinde kar yağışının beklendiği belirtildi. İşte 22 Ocak Meteoroloji hava durumu raporu.

İSTANBUL'DA GECE SAATLERİNDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlerde, İstanbul için gece saatlerinde karla karışık yağmur görüleceği belirtildi. Geçtiğimiz günlerde yapılan tahminlerde yağışların ilk olarak karla karışık yağmur şeklinde başlayacağı ve ardından kar yağışına dönüşeceği bildirilmişti.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Bugün görülecek yağışların; Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 mm/m2), Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Isparta, Muğla, Antalya'nın batı ilçeleri ile Aydın kıyılarında kuvvetli (21-50 mm/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın ; İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 Km/sa), Marmara,Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu Bölgesinde toz taşınımı beklendiğinden hava kalitesinde ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.