Meteoroloji’den şiddetli lodos uyarısı

Meteoroloji’den şiddetli lodos uyarısı

Meteoroloji'den Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik için kuvvetli lodos uyarısında bulunuldu. Meteoroloji'den bir son dakika uyarısı da Isparta ve Ege Denizi için geldi.

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, 14 Şubat’ta rüzgarın Eskişehir, Bursa, Kütahya, Bilecik bölgesinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesinin beklendiğinde belirtildi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Isparta ve çevresi için Çarşamba (yarın) günü rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden saatti 40-60 kilometre hızında eseceği belirtildi.

“DİKKATLİ OLUN” UYARISI

Rüzgarın Isparta ve çevre bölgelerde yer yer ve zaman zaman saatte 50-75 kilometre hızına ulaşabileceğinin tahmin edildiği açıklamada, vatandaşların çatı uçması – ağaç veya direk devrilmesi ile soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı dikkatli ve duyarlı olmaları istendi.

EGE DENİZİ’NDE FIRTINA BEKLENİYOR

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın Güney Ege ile Kuzey Ege açıklarında bu sabah saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak güney ve güneybatı (lodos) yönlerden 6 ila 8 şiddetin 50-75 km/sa kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler olmak üzere ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor. Fırtınanın yarın öğle saatlerinden önce etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.