Metrobüs kazasına sebep olan şemsiyeli saldırgan hakim karşısına çıktı

Metrobüs kazasına sebep olan şemsiyeli saldırgan hakim karşısına çıktı

Acıbadem’de seyir halindeyken tartıştığı metrobüs şoförüne elindeki şemsiyeyle vurarak metrobüsün yoldan çıkmasına ve 13 kişinin yaralanmasına neden olan Murat Akbulut yaklaşık 2 yıl sonra ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık Akbulut, “Şoför ‘kahraman eşekler istediğimi alırım, istemediğimi almam’ dedi. Ben de ‘insanız hakaret etmene gerek yok’ dedim. Anneme küfür edince kendimi kaybettim” diyerek kendisini savundu.

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre, İstanbul Acıbadem’de, 23 Eylül 2016'da seyir halindeyken tartıştığı metrobüs şoförüne elindeki şemsiyeyle vurarak metrobüsün yoldan çıkmasına ve 13 kişinin yaralanmasına, araçların hasar görmesine neden olan Murat Akbulut, “olası kastla kasten yaralama” ve “olası kastla mala zarar verme” suçlarından toplamda 68 yıl 9 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada yaklaşık 2 yıl sonra ilk kez hakim karşısına çıktı.

Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasına tutuksuz sanık Murat Akbulut ile aralarında metrobüs şoförü Recai Türkoğlu'nun da bulunduğu 13 müşteki ve taraf avukatları katıldı.

‘KENDİMİ KAYBETTİM, PİŞMANIM'

Pişman olduğunu söyleyen sanık Murat Akbulut savunmasında “Ben her sabah Altunizade'den metrobüse binerek Sögütlüçeşme'deki iş yerime gidiyorum. Olay günü yaşlı bir bayan araca binmek istemesine rağmen kapıyı açmadı. Ben bu sırada orta kapıya yakındım. Yolcular kapıyı açmasını istedi. Şoför ‘kahraman eşekler istediğimi alırım, istemediğimi almam' dedi. Ben de ‘insanız hakaret etmene gerek yok' dedim. Şoför yerinden kalktı, iki eliyle göğsümden itti. Vurmak gibi bir niyetim yoktu. Arkaya doğru ilerledim. Anneme küfür edince kendimi kaybettim. Allah kahretsin şeklinde elimi salladım. O sırada elimde şemsiye vardı. Kendimi kaybettim, gerisini hatırlamıyorum. Bunca insanın canına, malına kastedecek bir şey yapmak istemezdim. Çok pişmanım” dedi.

AGRESİF TAVIRLA GELDİĞİNİ SÖYLEDİ

Metrobüs şoförü Recai Türkoğlu, “Avcılar istikametinden Söğütlüçeşme istikametine seyir halindeydim. Acıbadem durağına geldiğimde önümdeki 2-3 araç durağa girdiğinden ben giremedim. Bir hanım ön kapıyı tıklattı. Can güvenliği tehlikeye girmesin diye durağa nizami olarak yaklaşamadığımdan kapıyı açmadım. İşaretle ön tarafa ilerlemesini söyledim. O sırada arkadan bir ses ‘kapıları açsana' diye söyledi. Durağa yanaştım, kapıları açtım. İnme ve binme tamamlanınca, hareket edeceğim sırada sanık başıma gelerek agresif tavırlarla ‘sen nasıl kapıları açmazsın. 3 lira para veriyor vatandaş, sanki bedava taşıyorsun' şeklinde ifadelerde bulundu. Kendisine bu işin bir kuralı olduğunu, duraklara nizami girmeden kapıları açamayacağımı söyledim, daha da söylenmeye başladı” dedi.

‘KAHRAMAN EŞEKLER DEMEDİM'

Sanığı geriye doğru gitmesi için uyardığını anlatan şoför Recai Türkoğlu, “Elimle işaret ettim, iteklemedim. Ben olayın bittiğini düşünerek yoluma devam ettim. Sol aynaya bakıp kafamı çevirdiğim sırada gözüme doğru siyah bir darbe aldım. Burnumdan yaralandım, aniden yere düştüm. Sonra araç durmuş. Ben aracın devrildiğini, başka araçlara çarptığını hatırlamıyorum. Kalktıktan sonra gördüm. Sanığın savunmasında söylediği gibi ‘kahraman eşekler' demedim” ifadelerini kullandı.

‘ŞOFÖR HEMEN FRENE BASSAYDI ÖNLENEBİLİRDİ'

Müştekilerden Doktor İbrahim Mithat Us ise metrobüsün kendi aracının üzerine çıktığını ve yaklaşık 45 dakika metrobüsün altında kaldığını belirterek, “Şoför hemen frene bassaydı, bu olaylar daha az zararla önlenebilirdi. Şikayetçiyim” dedi. Bazı müştekiler ise metrobüs şoföründen de şikayetçi olduklarını söyledi.

Mahkeme, metrobüs şoförü Recai Türkoğlu'nun psikoteknik raporlarının onaylı örneklerinin gönderilmesini isteyerek duruşmayı erteledi.