MİT, JÖH ve PÖH ortak operasyon yaptı! Başına 600 bin TL ödül konmuştu

MİT, JÖH ve PÖH ortak operasyon yaptı! Başına 600 bin TL ödül konmuştu

Tunceli'nin Pülümür kırsalında MİT, JÖH ve PÖH timlerinin düzenlediği operasyonda öldürülen PKK'lılardan birinin PKK'nın sözde Dersim saha sorumlusu "Serdem" kod adlı Bilal Serhat Sarıdaş olduğu belirlendi.

Dün Tunceli’nin Pülümür ilçesi kırsalında Jandarma ve Polis Özel Harekat Timleri tarafından  PKK’ya yönelik operasyon yapıldı. Operasyonda sıcak temas sağlayan timler, 2’si kadın 4 PKK'lıyı ölü olarak ele geçirdi.  Üzerlerinden 4 adet kalaşnikof ile 1 adet roket atar ele geçirildi. Operasyonda öldürülen PKK'lılarndan birinin PKK'nın sözde Dersim saha sorumlusu "Serdem" kod adlı Bilal Serhat Sarıdaş olduğu belirlendi. 

Sarıtaş'ın İçişleri Bakanlığının  aranan listesinde 600 bin TL ödüllü turuncu listede yer aldığı ortaya çıktı. Timler, bölgede bir de sığınak tespit etti. Sığınağa yapılan operasyonda ise 17 adet kalaşnikof piyade tüfeği ve binlerce mühimmat ele geçirdi. Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, "27 Kasım 2017 Tarihinde MİT, Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat unsurlarımızca Pülümür kırsalında müşterek olarak yapılan operasyonda ölü olarak ele geçirilen 4 PKK'lıdan  birinin 600 bin TL ödüllü  arananlar turuncu listesinde bulunan sözde Dersim saha sorumlusu 'Serdem' kod adlı Bilal Serhat Sarıdaş olduğu tespit edilmiştir" denildi.