'Ne pahasına olursa olsun Cumhuriyet'i yaşatacağız'

'Ne pahasına olursa olsun Cumhuriyet'i yaşatacağız'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj paylaştı.

Gürer mesajında, Cumhuriyetin sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda bağımsızlık mücadelesinde dünyaya örnek olmuş bir ulusun en büyük bayramı olduğunu söyledi. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer: “Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 94 yıl önce dünya tarihinin en önemli başarılarından birini halkımız ile kazanarak, Cumhuriyeti kurdu. Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle büyük zafer dünyaya örnek olmuş bir bağımsızlık mücadelesi olarak tarihe altın harflerle yazıldı" dedi. Gürer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının da Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük bayramı olduğunu anımsattı. 
 
Cumhuriyetin; Yok edilmek istenen bir ulusun  tarih sahnesinde yeniden ayağa kalkışının adı olduğunu ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Cumhuriyet, bağımsızlığın, eşitliğin, özgürlüğün, toplumsal bütünlüğün, adalet ve hukukun güvencesidir. Cumhuriyetimizin ilkeleri, aynı zamanda vatanımızın, milletimizin, ulusumuzun, devletimizin, bayrağımızın, geleceğimizin de teminat altında olmasını sağlayan değerlerlerdir. Bu ilkelerden sapmak, cumhuriyetimizin kazanımlarının ortadan kaybolmasına neden olur. Ne pahasına olursa olsun, Cumhuriyetimize ve ilkelerine sahip çıkın, bağımsız Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmak görevimiz olmalıdır. Sahip olduğumuz, özgürlük ve bağımsızlık aşkını, vatan sevgisini, dün olduğu gibi bugün ve yarın da koruyacağımıza olan inancım sonsuzdur” dedi. 
 
Gürer mesajında, “Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 94. Yıldönümünü kutluyor, cumhuriyetimizi kuran ve bizlere emanet eden büyük önder Mustafa kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi, saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.​