Nuriye ve Semih eyleminde Berkin Elvan'ın annesi gözaltına alındı!

Nuriye ve Semih eyleminde Berkin Elvan'ın annesi gözaltına alındı!

Kadıköy'de Nuriye ve Semih İçin Dayanışma eylemine polis müdahale etti. Yaklaşık 16 kişi gözaltına alınırken, Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve ablası Gamze Elvan da gözaltına alınanlar arasında

Nuriye ve Semih İçin Dayanışma, açlık grevindeki tutuklu kamu emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için İstanbul Kadıköy’de eylem yapmak istedi.

Eylem için toplanma noktası olan Süreyya Operası önünü önceden ablukaya alan polis, eylemin kaymakamlığın kararıyla yasaklandığını ve yapılamayacağını belirtti. Eylem öncesi polis basın emekçilerine de "toplu durmayın" uyarısında bulundu.

“Açlık grevi 156. Gününde. İşimizi geri istiyoruz” şiarlı pankartla toplanmaya başlayan dayanışma bileşenlerine polis müdahale etti. Eylem başlar başlamaz polisin saldırıya geçmesi ve eylemcileri gözaltına alması karşısında “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!” sloganı atıldı. 

Polis müdahalesinde yaklaşık 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve abla Gamze Elvan da gözaltına alındı. 

BERKİN'İN ALAMADIĞI EKMEĞİ NURİYE VE SEMİH YEMİYOR

Öte yandan Gamze Elvan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Annem hep "Berkin'in alamadığı ekmeği Nuriye ve Semih yemiyor" der. Şimdi annem ve kız kardeşim gözaltında" dedi.

HDP ve CHP'DEN GÜLSÜM ELVAN'IN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Gülsüm Elvan'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Berkin Elvan'ın annesi ve ablasının İstanbul'da Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yapılmak istenen dayanışma eyleminde gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Kemalbay, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'ı telefonla arayarak Gülsüm Elvan ve Özge Elvan'ın durumlarına ilişkin bilgi aldı. 

Gözaltı ve şiddete tepki gösteren Kemalbay, partilerinin olayın takipçisi olacağını belirtti.

Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Gülsüm Elvan'ın gözaltına alınmasına "Berkin'i öldürdünüz, mitingde ailesini yuhlattınız, şimdi annesini ters kelepçe ile darpederek göz altına alıyorsunuz; Vicdanınız kör olmuş..." şeklinde tepki gösterdi.

BERKİN ELVAN'IN ANNESİ SERBEST BIRAKILDI

Kadıköy'de açlık grevlerinin 156. gününde akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek vermek için eylem yapan gruba polis müdahale etti. Gruptan Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan'ın aralarından bulunduğu 6'sı kadın 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 16 kişi İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, ifadesinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla emniyet müdürlüğünden serbest bırakıldı.