O IŞİD'li terörist Tekirdağ'da yakalandı

O IŞİD'li terörist Tekirdağ'da yakalandı

Tekirdağ'da polisin şüphe üzerine durdurduğu bir araçta gözaltına alınan Abdurrahman A.'nın, Suriye'de IŞİD'in araçlarının bakım ve tamirini yaptığı belirlendi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yol kontrolleri sırasında şüphe üzerine bir aracı durdurup aramaya aldı. Araçta bulunan Abdurrahman A., yapılan araştırılmasında IŞİD ile bağlantısının bulunduğu belirlenince gözaltına alındı. Suriye uyruklu Abdurrahman A., polisteki ilk ifadesinde Suriye'den yaklaşık 2 ay önce yasadışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptığını belirterek, Halep'te bulunduğu süre içinde IŞİD içinde faaliyet yürüttüğünü söyledi. Abdurrahman A., Deyrizor, Rakka ve Münbiç'te IŞİD'e ait araçların bakım ve tamirlerini yaptığını, babası Temir Abu Y.'nin de IŞİD içinde tank sürücüsü olarak görev aldığını anlattı.

Babası da Hatay'da gözaltına alındı

Tekirdağ Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Abdurrahman A.'nın ifadeleri doğrultusunda Hatay Emniyet Müdürlüğü'nü bilgilendirmesi üzerine baba Temir Abu Y. de Hatay'da gözaltına alındı. IŞİD'Lİ baba ile oğlunun soruşturmaları devam ederken, polisin bağlantılı bulundukları kişileri ortaya çıkarmak için çalışmaları sürüyor.

5 kişi tutuklandı

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ile Çorlu İlçesi Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yakaladığı IŞİD'li Abdurrahman A.'nın ardından sürdürülen soruşturma kapsamında 4 kişi daha gözaltına alındı. Emniyet'te soruşturmaları tamamlanan 5 şüpheli yoğun güvenlik önlemleri altında Çorlu adliyesine sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen Abdurrahman ile birlikte  A.T., A.M., A.H. ve A.A., "IŞİD terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.