Ocak Ayı'nda yaz sıcakları geliyor... İşte hava durumu...

Ocak Ayı'nda yaz sıcakları geliyor... İşte hava durumu...

Mevsim normallerinin üzerinde devam eden hava sıcaklıkları bir miktar daha artacak. Önümüzdeki iki gün sürecek yağmurlu hava dalgasının ardından yükselecek hava sıcaklıkları güne kıyılarımızda 19 dereceye kadar yükselecek, gece hissedilecek en düşük sıcaklıklar ise 10 derece civarında olacak.

Ilıman geçen aralık ayının ardından yeni yıl da sıcak başladı. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar hafta sonu şaşırtıcı derecelere ulaşacak. Geçtiğimiz sene aynı günlerde tüm yurt için kar okuyan vatandaşlar, bu hafta sonu için Meteoroloji’den gelen son dakika sıcaklık değerlerine şaşıracak. Cumadan itibaren yükselmeye başlayacak olan sıcaklıklar pazar günü mevsim normallerinin kat be kat üzerine çıkacak.

HAZIR OLUN! PAZAR GÜNÜ YAZ GELİYOR…

Bu pazar Türkiye ocak ayında alışık olmadığı bir manzara ile karşılaşacak. Yurdun tümünde artacak olan sıcaklıklar İstanbul’da 15 derece, Ankara’da 12 derece, İzmir’de 17 derece, Antalya’da ise 19 derece dolaylarında seyredecek. Güneş yurdun tamamında kendini gösterecek, en düşük gündüz sıcaklığı Ardahan’da hissedilecek, gündüz sıcaklığı -3 derece olarak ölçülecek.

GEÇEN SENE TÜRKİYE KAR ALTINDAYDI

Geçtiğimiz sene yeni yıla karlı havanın etkisi altında giren Türkiye, ocak ayının ilk haftasını da soğuk hava dalgasının etkisiyle geçirmişti. Bu pazar günü 20 dereceye yakın beklenen sıcaklıklar, geçtiğimiz sene aynı gün çoğu ilimizde 1-2 derece civarında seyretmiş, kıyı bölgelerimiz hariç tüm yurtta kar kendini göstermişti.