Öğrenciler sömestr tatilinde okullar bakımda

Öğrenciler sömestr tatilinde okullar bakımda

Dikili Belediyesi, sömestr tatilini fırsat bilerek ilçe sınırlarında bulunan eğitim yuvalarında bakım, onarım, tadilat, temizlik ve yenileme çalışmalarına hız verdi.

Dikili Belediyesi, her sömestr tatilinde olduğu gibi bu sömestr tatilinde oluşturduğu mobil ekiplerle ilçe sınırlarında bulunan okulların bakım, onarım, tadilat, yenileme, temizlik ve bahçe düzenlemesi çalışmalarını itinayla gerçekleştiriyor.

Okulların Her Noktası Elden Geçiriliyor

Dikili Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırlarında yer alan eğitim kurumların idari birimleri ile velilerden gelen talepler doğrultusunda okullarda gerçekleştirdiği çalışmalarını hummalı bir şekilde devam ediyor. Ekipler, öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitimlerine devam etmesi için bir yandan yoğun kullanıma bağlı olarak dönem içerisinde ortaya çıkan fiziki eksiklikleri giderirken diğer taraftan da okul binalarında ve bahçelerinde kullanım ömrünü tamamlayan yapıların yenileme işlemlerini gerçekleştiriyor. Çandarlı’dan Bahçeli Mahallesi’ne kadar olan sorumluluk alanında yer alan eğitim yuvalarında titizlikle yürütülen çalışmalarda ekipler, okul bahçelerinden dış duvarlara, oyun alanlarından korkuluklara, dış cephe boyasından sınıfların iç bakımına, tuvaletlerden kolaylık tesislerine kadar tüm noktaları didik didik elden geçirerek, son olarak spor alanlarında oluşan mevsimsel etkileri ortadan kaldırılıyor.

“Mobil Ekiplerimiz Çalışmalarını Yoğunlaştırdı”

Gerçekleştirdikleri çalışmalarda okul yönetimleri ile öğrenci velilerinden gelen talep ve önerilere öncelik verdiklerini ifade eden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, belediye ekiplerinin öğrencilerin daha iyi fiziki şartlar ile sağlıklı koşullarda eğitim alması için ihtiyaç önceliğine göre okullarda seferberlik ilan ettiklerini söyledi. Başkan Tosun, “İlçemizdeki ilk, orta ve lise ölçekli okullarımızın temizlik, bakım, onarım, tadilat ve yenileme çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürmekteyiz. Mobil ekiplerimiz şu anda sömestr tatilini fırsat bilerek çalışmalarını yoğunlaştırdı. Hazırlanan plan doğrultusunda ilçe merkezi kırsal mahalle ayrımı yapmadan tüm noktalardaki okulların ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Aydınlık geleceğimizin teminatı çocuklarımızın huzurlu, sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitim alması bizim olmazsa olmazımızdır” diye konuştu.