'Okulunu birinci bitiren sporcular doğrudan öğretmen olarak atanmalı'

'Okulunu birinci bitiren sporcular doğrudan öğretmen olarak atanmalı'

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, milli sporcuların öğretmen olarak atanabilmelerine olanak sağlayan ‘en az 10 kez milli olma’ şartının, ferdi spor dallarında mücadele eden sporcular için esnetilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Araştırma önergesinde futbol, basketbol, hentbol gibi spor dallarında sayısız maç oynandığını belirterek, takım spor dallarında mücadele eden sporcuların, ferdi spor dallarındaki sporculara göre daha çok müsabakaya katıldığını ve bu nedenle milli olma şansının daha fazla olduğunu belirtti. 

Başarılı sporcuların öğretmen olarak atanmasında kriterlerin yeniden belirlenmesini talep eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ferdi spor dallarından; artistik buz pateni, boks, güreş, halter ve benzeri spor dallarında milli sporcu olmak çok daha zordur. Sporcu tek başına Süpermen olmak zorundadır.  Artistik patende yılda bir kere Türkiye Şampiyonası yapılır. Orada 1. 2.  ve 3. olan sporcular Milli Takıma girer. O yıl ancak bir veya iki defa yurt dışında yarışmaya katılır. Yani yılda bir veya iki kere ancak milli olabilir” dedi. 

Bakanlık Milli Sporcuları öğretmen olarak atamak için ''Takım Sporlarında en az 10 defa Milli olabilme'' şartını aradığına dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Yani takım sporu yapan bir sporcu iki yıl içerisinde bu hakkı elde edebiliyorken, ferdi spor dallarında 10 defa milli olabilmek için  yıllarca Türkiye’de ilk üçe gireceksiniz, milli olacaksınız, 10 defa milli olsanız bile yaptığınız spor, takım sporu olmadığı için milli sporcu olarak atamanız yapılmayacak” diye konuştu. 

Okulunu birincilikle bitiren sporcuların doğrudan öğretmen olarak atanması gerektiğine işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde bir velilin, milli sporcu olan oğlunun yaşadığı soruna da yer verdi. 

9 yaşından bu yana 17 defa milli olan sporcunun Balkan ikincisi olduğu için Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuul’na doğrudan yerleştirildiğini uluslararası dereceler elde ettiğini, uluslararası buz hokeyi hakemi olarak 30’a yakın maç yönettiğini, ancak öğretmen olabilmek için KPSS’den yeterli puan alma şartının ortaya konduğunu ifade eden Ömer Fethi Gürer, “Sporda başarı kriterleri ve uygulamaların yarattığı mağduriyetler vardır. Sorunların aşılması için meclis araştırması yapılmalıdır” ifadelerine yer verdi.