Ordu'da sel felaketi; 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kayıp

Ordu'da sel felaketi; 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kayıp

Ordu'daki sel felaketinde iki kişinin öldüğünü bir kişinin de kayıp olduğunu bildirildi. Evleri çökmek üzere olan iki kardeşin art arda kalp krizi geçirerek öldüğü belirtildi.

Ordu'nun Altınordu, Perşembe, Fatsa ve Gürgentepe ilçelerinde etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Perşembe ilçesinde, Akçaova deresinin taşması sonucu bazı araçlar sel sularına kapılırken, ilçeye ulaşımı sağlayan Akçaova Köprüsü de yıkılma tehlikesi geçirince kapatıldı. Karadeniz Sahil Yolu'ndaki Nefise Akçelik Tüneli çıkışında heyelan nedeniyle yol trafiğe kapandı. Altınordu ilçe merkezinden geçen Civil Deresi taştı.
Metrekareye 300 kg
Perşembe'deki İmeçli Mahallesi'nde heyelan nedeniyle evi çökme tehlikesi geçiren Kani Baştürk (72), korkudan kalp krizi geçirip öldü. Baştürk'ün ölümünden etkilenen kardeşi emekli öğretmen Ergün Baştürk de (60) kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ekili arazilerin hasar gördüğü selde birçok kümes hayvanı da sulara kapılarak telef oldu. Akçaova Mahallesi'nde evi sular altında kalan Gül Kurucu (71), "Yağmur gece saat 02.00'de başladı ve 06.00'ya kadar devam etti. Biz evin üst katında mahsur kaldık" dedi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, metrekareye 300 kilogram yağış düştüğünü ve 10'a yakın evin yıkıldığını duyurdu.(SABAH)