PKK işçilere saldırdı: 1 ölü, 1 yaralı

PKK işçilere saldırdı: 1 ölü, 1 yaralı

Hakkari'de PKK işçilere saldırdı. Saldırıda 1 işçi öldü 1 işçi de yaralandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesi Gerdantepe bölgesinde çevre emniyet sisteminin yapımı için çalışmakta olan işçilere PKK'lılar saldırdı. Saldırıda 1 işçi öldü, 1 işçi de yaralandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği, Şemdinli'nin Derecik beldesindeki Modüler Üs Bölgesi'nin inşaatında çalışan iş makinesine yönelik terör örgütü PKK saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Saldırıda 1 işçinin hayatını kaybettiği, 1 işçinin hafif yaralandığı ve olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi: 

"29.11.2017 günü saat: 14.30 sıralarında İlimiz Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Gerdan Tepe mevkii Modüler Üs Bölgesi inşaatında çalışmakta olan bir iş makinasına bölücü terör örgütü mensuplarınca sınıra yaklaşık 4 km uzaklıkta bulunan Irak Tanishana sırtlarından güdümlü füze ile yapıldığı değerlendirilen saldırı sonucunda 1 işçi hayatını kaybetmiş, 1 işçi ise hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralı işçi kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup; konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."