PKK'nın ikinci bombalı aracı ortaya çıktı!

PKK'nın ikinci bombalı aracı ortaya çıktı!

İstanbul Şirinevler'de yakalanan bombalı araçla gözaltına alınan şüphelinin, başka bir araçla da eyleme hazırladığı ortaya çıktı. O aracında 14 Aralık'ta bulunduğu öğrenildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Istanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ortak operasyonunda 13 Aralık’ta Bahçelievler’de bombalı bir araç ele geçirildi. PKK’nın İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısı’nın düzenlediği gün polis ve askerleri hedef alacak eylem planı başarılı operasyon sayesinde çökertildi. MİT’in verdiği bilgi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin 24 saatlik takibiyle düzenlenen operasyonda terörö örgütü PKK üyesi H.D. gözaltına alındı.

KANLI EYLEM PLANI

Araçtaki aramalar, teöristlerin kanlı eylem planınıda ortaya koydu. Minibüsteki araçta farklı ebatlarda 8 adet yangın tüpü ve 3 adet plastik kova içerisinde, RDX (Siklotrimetilen-Trinitramin), PTN (Penta Eritritol Tetra Nitrat), yüksek güçlü fabrikasyon patlayıcılarından olan HMX (Siklotrimetilen-Trinitramin), hassas güçlü patlayıcılardan olan Nitrogliserin, patlayıcı madde karışımlarında kullanılan güçlü patlayıcılardan olan Amonyum Niteat alüminyum tozu, bomba yapımında kullanılan patlamanın hızını ve şiddetini artırıcı maddelerden olan benzin ve tiner elegeçirildi.

İKİNCİ ARAÇ

TEM Polisleri, tek patlama sistemi ile kanlı eylem hazırladığındaki teröristlere yönelik operasyonlarda 19 şüpheliyi daha gözaltına aldı. Soruşturmada örgütün ikinci bir bombalı araç planı daha olduğu ortaya çıktı. Terör Polisi 14 Aralık’ta o aracı da buldu. Bahçelievler, Yenibosna Merkez Mahallesi’nde park halinde bulunan aracın bomba yüklenmek için bekletildiği öne sürüldü.

11’İ TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 21 şüpheliden 11’i tutuklandı. Şüphelilerden 5’i hakkında adli kontrol hükmü uygulandı, 4’ü ise serbest bırakıldı.