Polis üniversite öğrencisini kaçırıp tecavüzle mi tehdit etti?

Polis üniversite öğrencisini kaçırıp tecavüzle mi tehdit etti?

Üniversite öğrencisi Deniz Bahçeci, kendisini polis olarak tanıtan iki kişi tarafından darp edilerek zorla araca bindirildiği, cüzdanına ve telefonuna el konulduğunu, daha sonra kar maskeli kişilerin araca bindirilerek tecavüzle tehdit edildiğini söyledi. Bahçeci, suç duyurusunda bulundu. 

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi öğrencisi Deniz Bahçeci polis olduğunu söyleyen kişiler tarafından kaçırılıp tehdit edildiğini açıkladı. İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi’nde basın toplantısı yapan Bahçeci’nin anlatımına göre metrodan çıktığı sırada kendisini polis olarak tanıtan iki kişi tarafından durduruldu. Hakkında arama kararı olduğu söylenen öğrencinin cüzdanına ve telefonuna el konuldu. Ailesini ve avukatını aramak isteyen Bahçeci’nin bu talebi karşılanmayarak zorla bir araca bindirildi. Kendisini polis olarak tanıtan kişilerin hakaret ettiğini ve darp edildiğini söyleyen Bahçeci, “Beni tecavüzle tehdit ettiler” dedi.

SENİ DEVLETİN ELİNDEN ALDIK O KADAR GÜÇLÜYÜZ’

Deniz Bahçeci’nin iddialarına göre bu araçtaki kişiler plastik kelepçe takıp başına kar maskesi geçirdi. Araçtakilerin kendilerini devletten bağımsız “KGT” üyesi olduklarını söylediğini aktaran Bahçeci şöyle devam etti: “Araçta sözlü ve fiziksel saldırılar oldu. Neden araçta olduğumu sorduğumda TEM’de öğreneceğimi söylediler. Daha sonra aracın önünü siyah bir minibüs kesti. Araçtan 4-5 kar maskeli kişi çıktı ve beni zorla minibüse bindirdiler. O sırada polis olduklarını iddia eden kişiler de hiçbir şey yapmadı. Arabada ‘buraya ne için geldin’, ‘ESP ile ilişkin var mı’ gibi sorular sordular. ‘İzmir’de ne yaptığını biliyoruz’ dediler. Topraklı bir yere getirdiklerinde de tecavüzle tehdit ettiler. ‘Seni devletin elinden aldık, o kadar güçlüyüz. Buradan gitmen için birkaç gün veriyoruz’ dediler. Daha sonra metro durağına bırakıp sadece telefonumu verdiler.”

Hastaneye giderek darp raporu alan Bahçeci daha sonra savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.(Duvar)