'Rant amaçlı bu projelere karşı durmamız gerekiyor'

'Rant amaçlı bu projelere karşı durmamız gerekiyor'

TMMOB, EGEÇEP ve Doğa Derneği İzmir'de planlanan rant projeleri ile ilgili hazırladıkları ortak raporu basın toplantısı ile açıkladı.

İzmir Körfez Geçişi ve korunan alanların koruma statülerinin düşürülerek ranta açılmasına dönük projeler hakkında bilgi veren kurum temsilcileri İzmir halkını kenti korumak için mücadeleye çağırdı: Eğer İzmir'in İstanbul gibi olması istenmiyorsa rant amaçlı bu projelere karşı durmamız gerekiyor. 

Mimarlar Odası Toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantında kurum temsilcileri sırayla söz alarak yapımı planlanan projelerle ilgili görüşlerini açıkladı. TMMOB İKK Sekreteri Melih Yalçın basın açıklamasının adının "İzmir kamuoyuna zorunlu ve tarihi açıklama" olduğunu belirterek, “Özellikle İstanbul Ankara gibi büyük şehirlerde uygulanan rant politikaları bu kentleri yaşanmaz hale getirmiştir. Yaşanan son sel felaketleri bunun en güzel örnekleridir. Ancak özellikle İstanbul’da ranta çevrilecek alanlar azaldıkça AKP gözünü İzmir’de ranta çevrilecek alanlara dikmiştir. Eğer İzmir'in İstanbul gibi olması istenmiyorsa rant amaçlı bu projelere karşı durmamız gerekiyor" dedi. Kaynak: Evrensel