Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde yemek hizmetiyle ilgili yeni gelişme 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde yemek hizmetiyle ilgili yeni gelişme 

Rize’deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde 473 öğrencinin zehirlenmesinin ardından, üniversite yönetimi yemekleri hazırlayan taşeron Astuğ firmasından yemek alımını durdurdu

Cumhuriyet'ten Ömer Şan'ın haberine göre üniversite yemekhanesine ve Ardeşen ilçesindeki Meslek Yüksek Okulu Yemekhanesi’ne 'İdare tedbir amaçlı üniversitemize bağlı yemekhanelerde perşembe ve cuma günleri yemek hizmeti verilmeyecektir' yazısı asıldı.

CHP: YÖNETİM DE SORUMLU

Yazılı bir açıklama yapan CHP Rize Gençlik Kolları Başkanı Kemal Özgür Kahraman, "Öğrenci arkadaşlarımız, malum firmanın ihaleyi aldığından beri defalarca üniversite yönetimine yemekler hakkında talepte bulunmuş olmasına rağmen üniversite yönetimi konu ile alakalı en ufak bir çalışma yapmamıştır. Üniversite yönetiminin de sorumlu olduğu açıktır" ifadelerini kullandı.

YEMEK FİRMASI: KENDİMİZDEN EMİNİZ, KABUL ETMİYORUZ

Yemek zehirlenmesi olayı ile ilgili konuşan yemek firması yetkililerinden Resul Doğan, "Üniversite öğrencilerinin yemek firmasının hazırladığı yemekten zehirlendiler iddiasını kabul etmiyoruz. Aynı yemek o gün 3 bin 150 kişiye de dağıtıldı. Biz kendimizden ve analiz sonuçlarımızın normal çıkacağından eminiz" demişti.