Reina katliamcısının öğrencisi İstanbul'da saldırı hazırlığında yakalandı

Reina katliamcısının öğrencisi İstanbul'da saldırı hazırlığında yakalandı

Reina katliamcısı Abdulkadir Masharipov'un öğrencisi olan ve İstanbul'a benzer bir saldırı gerçekleştirmek için gelen 25 yaşındaki terörist, kaldığı evde kıskıvrak yakalandı.

Yılbaşı gecesi Reina'yı kana bulayan DAEŞ'li katliamcı Masharipov'un öğrencisi olduğu ve benzer bir katliam yapmak için  Türkiye'ye geldiği belirlenen 25 yaşındaki terörist  İstanbul'da gözaltına alındı.

REİANA KATLİAMCISININ ÖĞRENCİSİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Beşiktaş'ta geçtiğimiz yılbaşı gecesi, uzun namlulu silahla girdiği ünlü eğlence merkezi Reina'da 39 kişiyi öldürüp 69 kişiyi yaralayan ve saldırıdan 16 gün sonra yakalanarak  Silivri cezaevi'ne konan DAEŞ'li terörist Abdulkadir Masharipov'un öğrencisi olduğu ve katliam eylemi için yurda giriş yaptığı tespit edilen O.R.  İstanbul'da yakalandı. Turistik yerlerde ve eğlence merkezlerinde yaptığı keşif çalışmalarının ardından örgüt tarafından gönderilecek bomba ve silahları beklerken yakalanan O.R.'nin polis operasyonu sırasında kırıp attığı telefondan Masharipov'un örgütsel konuşmaları ve sunumuyla hedefteki yerlerin görüntüleri ve eylem emir ve talimatlarının bulunduğu yazışmalar ele geçirildi.

İSTİHBARATIN ARDINDAN HAREKETE GEÇİLDİ

Kanlı terör örgütünün yapılanması ile eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalarını devam ettiren  İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekipleri, geçtiğimiz eylül ayı ortasında gelen bir istihbarat bilgisiyle alarma geçti.

ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDA OPERASYON DÜZENLENDİ

"İstanbul'da bulunan bir DAEŞ teröristi Reina katliamı benzeri bir saldırı yapacak" şeklinde gelen istihbarat raporuyla şehrin dört bir yanında operasyon düzenleyen antiterör timleri, ismi verilen DAEŞ teröristine  Küçükçekmece'de bir evde ulaştı. Eve 21  Eylül'de operasyon yapan antiterör timleri, 25 yaşındaki DAEŞ şüphelisi O.R.'yi gözaltına aldı.  Polis, O.R.'nin operasyon sırasında kırmaya çalışarak evin penceresinden dışarı attığı özel cep telefonunu da alarak emniyete götürdü.

CEP TELEFONUNDA İNCELEME

Yanında kaldığı ev sahibiyle birlikte gözaltına alınıp emniyete götürülen O.R. yapılan ilk sorgulamasında suçlamaları kabul etmeyip  Türkiye'ye çalışmak ve Arapça kursuna gitmek için geldiğini iddia etti. Sorgulamada O.R. ile bir Arapça kursunda tanışıp maddi durumunun kötü olması nedeniyle kendisinin evinde kalmasına izin verdiği ev sahibinin örgütsel bağını tespit edemeyen polis, ev sahibi kişiyi serbest bırakırken, O.R.'nin cep telefonunu ise incelemeye aldı.

DEHŞETE DÜŞÜREN VİDEOLAR

Belleği kurtarılan telefon üzerinde çalışan uzman ekipler, telefonun hafızasında Reina katliamı sanığı Masharipov'un değişik tarihlerde yaptığı "vaaz" adı altındaki konuşmalarına ulaştı. Çarpık dini konuşmalar ile  Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik hakaret ve küfürlerle, eylem öncesi ve sonrası yapılması gerekenlerin anlatıldığı video görüntülerinin yanı sıra aynı cep telefonu kamerasıyla çekilmiş onlarca fotoğraf tespit edildi. Fotoğrafların  İstanbul'un turistik ve eğlence merkezlerinden keşif amaçlı çekilen fotoğraflar olduğunu belirleyen ekipler, fotoğrafların telefondaki kriptolu bir haberleşme programı ile yurtdışına gönderildiğini tespit etti.

Bilişim uzmanı ekipler, görüntülerin  Suriye'nin  Mayadin kasabasındaki örgüt yönetici ve üyelerine gönderildiğini tespit etti.

ÖRGÜTÜN TALİMATIYLA TÜRKİYE'YE GELDİ

Yazışmalarda, eylem için örgüt talimatıyla  Özbekistan'dan  Türkiye'ye geldiği ve çektiği keşif görüntülerini gönderdikten sonra örgütün " Kadılar Kurulu"ndan çıkacak eylem şekli ve zamanıyla gelecek bomba ve silahları beklediği öğrenilen teröristin bağlantılarına yönelik yapılan çalışmalarda ise bir örgüt mensubu da  Eylül ayı sonlarında yakalanarak gözaltına alındı.

AİLEYİ PARAVAN OLARAK KULLANMIŞ

DAEŞ'li terörist O.R.'nin üç aydır  Türkiye'de bulunduğu, Arapça kursu bahanesi ve yoksul görünümüyle yanlarına sığındığı aileyi kendisini saklamak için paravan olarak kullandığı da soruşturmayı yürüten polislerce tespit edildi. O.R'nin bağlantıları üzerindeki çalışmalar devam ediyor.