Rektör Ağırakça: Okulumda kız gibi hoca istemiyorum

Rektör Ağırakça: Okulumda kız gibi hoca istemiyorum

Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden öğretim görevlisi Emre Özyetiş, Rektör Ahmet Ağırakça’nın kendisini çağırıp “Sen kız mı olmak istiyorsun? Mardin’de olduğunun farkında değil misin?” diyerek ayrımcılık yaptığını söyledi. Ulaştığımız Rektör Ağırakça ise “Okulumda erkek olup da kız gibi davranan hoca istemiyorum. Bu ahlâksızlık ve terbiyesizliktir. Bu haberi yaparsanız size de dava açarım” dedi.

Journo'dan Zeynep Yüncüler'in haberine göre; Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde 2014 yılından beri araştırma görevlisi olarak çalışan Emre Özyetiş, Prof. Ahmet Ağırakça tarafından 26 Aralık sabahı makam odasına çağırılarak cinsel kimliğine yönelik hakaret ve tehdit içeren söylemlere maruz kaldığını belirtti.

Özyetiş, Rektörün makam odasında yaşananları şöyle anlattı:

“Ağırakça bana durduk yere ‘Kız mı olmak istiyorsun sen?’ diye bir soru yöneltti. Şaşkınlığım karşısında ‘Mardin’de olduğunun farkında değil misin?’ diye devam etti. Ben ne olup bittiğini anlamak istediğimi ifade ederken ‘Çık dışarı!’ diye bağırmaya başladı. Bu yaptığının nefret söylemi olduğunu ve hakkında suç duyurusunda bulunacağımı ifade ettim. O da elini beline silaha uzanır gibi götürerek odadan çıkmam yönünde tehdit etti.”

Özyetiş, 27 Aralık sabahı Prof. Ağırakça hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

‘HABER YAPARSANIZ DAVA AÇARIM’

Telefonla ulaştığımız Rektör Ağırakça ise konuyu gündeme taşımamız hâlinde Journo’ya dava açacağını öne sürerek: “Bu adam terbiyesizdir ve aşağılıktır. Okulda çocuklara terbiyesiz şeyler konuşuyor. Ben okulumda erkek olup da kız gibi davranan hoca istemem. Bu haberi yaparsanız siz de bedel öderseniz, dava açarım. Hiç uğraşmayın. Sizin de başınız derde girer” dedi.