Rusya: Rus turistlerin Türkiye'den tahliyesine gerek yok!

Rusya: Rus turistlerin Türkiye'den tahliyesine gerek yok!

Antalya’da turistler arasında paniğe yol açan koksaki virüsüyle ilgili açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rus turistlerin Türkiye'den tahliyesinin şu an için gerekli görülmediğini söyledi

Haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, "14 Ağustos itibarıyla 14 Rusya vatandaşının bu virüse yakalandığı tespit edildi. Vakaların tamamı 10 yaş altındaki çocuklarda görüldü. 337'si 10 yaş altındaki çocuklardan oluşan 361 kişiye mide-bağırsak iltihabı (gastroenterit) teşhisi koyuldu. Şu an için Rusya vatandaşlarının Türkiye'den tahliye edilmesi gerekli görülmüyor" ifadelerini kullandı.

​'BÜYÜKELÇİLİĞİMİZ İLGİLİ MAKAMLARLA SÜREKLİ İLETİŞİM HALİNDE'

Zaharova, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin salgınla ilgili daha detaylı bilgi edinmek için Türk sağlık makamlarıyla sürekli iletişim halinde olduğunu da kaydetti Rosturizm 11 Ağustos'ta koksaki virüsü vakalarının artması nedeniyle Türkiye tatilleri konusunda Rus turistlere uyarıda bulunmuştu.

Rus REN TV, Türkiye'nin, çok sayıda Rus turistin koksaki virüsünden etkilendiğinin gizlediğini iddia etmişti. Sağlık Bakanlığı da Sputnik'in talebine cevaben basındaki iddiaları reddetmişti.