Sahte kimliklerle kredi çeken 2 kişi yakalandı!

Sahte kimliklerle kredi çeken 2 kişi yakalandı!

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte kimlik bilgileriyle banka hesabı açarak 4 kez kredi çeken 2 kişiyi yakalandı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir bankanın Eyüp Göktürk’teki şubesinin ihbarı üzerine çalışma başlattı. Polis ekipleri, bankanın farklı şubelerinden toplam 4 defa sahte kimliklerle hesap açılarak, kredi çekildiğini belirledi. Ekipler, şüphelilerin banka güvenlik kamera görüntülerinden kimliklerini tespit ederek takibe başladı. Polis, Ahmet S. ve Cemil P.’nin çektikleri 4 krediyle bankayı 60 bin lira dolandırdığını belirlemesi üzerine operasyon kararı aldı. 2 Ağustos’ta yapılan operasyonda Ahmet S. ve Cemil P. yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde ve otomobillerinde yapılan aramalarda, sahte kimlik yapımında kullanılan malzemeler ile çok sayıda sahte kimlik kartı ele geçirdi.

3 KREDİ DAHA ÇEKMİŞLER, FAKAT YAKALANDIKLARI İÇİN PARAYI ALAMADILAR

Öte yandan polis ekipleri Ahmet S. ve Cemil P.’nin aynı bankanın başka şubelerinden 3 kredi başvurusu daha yaptığını belirleyerek, yakalandıkları için hesaplarına yatan parayı çekemediklerini tespit etti.

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Vatan Caddesi’nde bulunan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ki işlemleri tamamlanan Ahmet S. ve Cemil P. sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.