Saldırı iddiası Beştepe ve Meclis’e dronesavar kurdurdu

Saldırı iddiası Beştepe ve Meclis’e dronesavar kurdurdu

Terör örgütlerinin Türkiye’de saldırı için harekete geçtiği belirlenince Ankara’da önlemler artırıldı Beştepe ve TBMM’nin çatısına uzaktan kumandalı hava araçlarını engelleyen sistemler yerleştirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'e girmesi ve Kuzey Irak'a dönük askeri tedbirlerin artırılmasından sonra bölücü terör örgütü PKK ile dinci terör örgütü IŞİD'in Türkiye'de bombalı eylem için harekete geçtiğini tespit etti. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gizli işbirliği yaptığı PKK ile IŞİD'in devletin zirvesini hedef aldığı yönünde istihbarat alındı. Güvenlik güçleri, özellikle Ankara'da bomba yüklü İnsansız Hava Araçları (İHA) ve uzaktan kumandalı drone'lar ile gerçekleştirilebilecek terör saldırılarına karşı alarma geçirildi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile TBMM'ye Aselsan'ın geliştirdiği “İhtar” adı verilen “anti-drone” sistemlerinin alınan duyumlar üzerine yerleştirildiği bildirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, istihbarat konusunda Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve TBMM Koruma Daire Başkanlığı'nı bilgilendirdiği öğrenildi.

SINIR İLLERDE SICAK TAKİP

Milli İstihbarat Teşkilatı ile Emniyet İstihbarat Dairesi koordinesinde ülke çapında bomba yüklü İHA ve drone'larla eylem hazırlığı yapan PKK/IŞİD hücrelerinin deşifre edilmesine yönelik operasyon başlatıldı. Saldırı için Suriye ve Kuzey Irak ülkeye sızmayı planlayan PKK ve IŞİD'li teröristlere karşı sınır illerindeki önlemler artırıldı. Terör örgütlerinin yurtdışından temin ettikleri insansız hava araçları ve dronelara 5 kiloya kadar plastik patlayıcı yükleyip hedef seçtikleri yere ‘intihar' eylemi planladığı saptandı. İstihbarat birimleri; Gaziantep, Hatay, Kilis, Şanlıurfa ve Şırnak'ta ‘sıcak takip' yürütüyor. Bomba yüklü İHA ve dronelar ile düzenlenebilecek olası suikast/sabotajlara karşı devletin zirvesinin etrafındaki önlemler de iki katına çıkartıldı.

ASELSAN GELİŞTİRDİ

Sözcü'nün haberine göre kritik noktalara yerleştirilen ‘İhtar' adlı sistem, ASELSAN tarafından geliştirildi. Bu sistem, her türlü saha ve hava şartlarında kullanılabilen kamera ve radarlarıyla tehdidi tespit ediyor. Ardından elektronik karıştırma yöntemiyle İHA ve drone'ları etkisiz hale getiriyor. Daha sonra İHA ve droneların kontrolünü ele geçirebiliyor.