Saldırıya uğrayan Eliaçık, Yurt'a konuştu: Yarın da buradayım!

Saldırıya uğrayan Eliaçık, Yurt'a konuştu: Yarın da buradayım!

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, Kayseri Kitap Fuarı’na girmek üzereyken saldırıya uğradı. YURT'a konuşan Eliaçık, saldırının 'belediyenin tuttuğu 30 - 40 kişilik grubun işi olduğunu' söyledi, yarın da Kayser'de olacağını ifade etti.

Cihan GÜNER / YURT - Kalabalık bir grup, İhsan Eliaçık’ın memleketi Kayseri’den ayrılmasını isteyerek yazara hakaretlerde bulundu. Grup ile polis arasında arbede yaşanırken, Eliaçık'ın sevenlerinin de kitap fuarı önüne gelmesiyle yükselen tansiyon, polisin ördüğü etten duvar üzerine normala döndü.

Eliaçık, hakaretler ve saldırı karşısında sakinliğini korudu. Polis ekipleri de Eliaçık’ın etrafını sararak, grubun fiziki müdahalesini engellemeye çalıştılar. Eliaçık'ın kitaplarını basan Tekin Yayınevi, Twitter hesabından Yayıncılar Birliği’ne yönelik “Toplanıyoruz, tüm yayıncılara çağrımızdır” mesajıyla görüntüleri paylaştı.

YURT'A KONUŞTU: YARIN DA KAYSERİ'DEYİM

Gazetemize olayı anlatan yazar Eliaçık, "Kayseri'deyim. Kitap Fuarına girerken belediye tarafından tutulmuş 30 - 40 kişi sözlü ve fiili saldırıda bulundu. Polislerin korumasıyla kurtuldum. Kapının önünde 45 dakika arbede oldu. Sürekli yuh çekerek saldırdılar. Yumruk attılar, üzerime yürüdüler. Polisler engel olmaya çalıştılar" dedi.

Kendisini sevenlerin de fuar önüne gelmesiyle birlikte gruplaşma oluştuğunu belirten İhsan Eliaçık, "Oturma eylemi yapıp akşama kadar oturacaktım. Ama şunu gördüm ki bizi destekleyenler geldi, okuyucularım geldi. Bu sefer onlara saldırmaya başladılar, sözlü tacizde bulundular. Baktım gruplaşma oluşuyor, emniyet görevlileriyle görüştüm, basın açıklaması yapıp ayrıldım" diye konuştu.

Saldırgan grubun belediye çalışanlarından oluştuğunu belirten Eliaçık, "Saldırganlar belediye çalışanları, ceplerinde telsizler var. Halk değil, militan bir grup. Cahil bir grup. Ne dediğimi de bilmiyorlar. 'Bu adam dinsiz oldu, Kayseri'nin utancı' dediler.  Yarın da buradayım" dedi.

AKP’Lİ BAŞKAN İSTEMEMİŞTİ

Kayseri Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Çelik, İhsan Eliaçık ve KHK ile akademiden ihraç edilen İbrahim Kaboğlu’nın etkinlik düzenlemesini istemediğini söylemişti. İhsan Eliaçık, bu durumu dün Twitter hesabından "Kayseri Belediye Başkanı beni Kitap Fuarı'na sokmamakla,polis zoruyla çıkarmakla tehdit ediyor.Gel ve o dediğini yap,istifadan yırtarsın!" diyerek duyurmuştu.