Şehide son görev: 6 kız kardeş selam durdu

Şehide son görev: 6 kız kardeş selam durdu

Şırnak'ta PKK'lıların yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan askerlerden uzman erbaş 24 yaşındaki Ahmet Hilmi Yiğit, memleketi Isparta'da binlerce kişinin katıldığı törenle uğurladı. Ankara'da toprağa verilen Piyade Er Bayram Kavcı'nın teskeresine 3 ay kaldığı 7 kardeşli ailenin ise tek erkek çocuğu olduğu öğrenildi.

Şırnak’ın Uludere ilçesinde PKK’lıların saldırısı sonucu şehit olan Piyade Er Bayram Kavcı, Ankara’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Kavcı için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, kuvvet komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazeye katılan protokol üyeleri Kocatepe Camii'ne girişlerinde şehit er Kavcı'nın babası İzzet, annesi Gülseren ve kardeşlerine taziyelerini sundular. Şehit erin babası, annesi ve kardeşleri cenaze namazı öncesi uzun süre şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşları döktüler.

Şehidin kardeşleri cenaze törenine asker şapkası ve sırtlarında Türk bayrakları ile katıldı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Er Bayram Kavcı'nın Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlarda bir süre taşındıktan sonra top arabasına koyuldu. Top arabasının geçişi sırasında şehidin babası, annesi ve kardeşleri asker selamına durarak şehidi tekbirler eşliğinde uğurladı. Aile ve törene katılan vatandaşlar sık sık “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Çorum’dan vatana bir asker daha” sloganları attı. Şehidin ablasının, “Dik durun ağlamak yok. Biz şehit ablasıyız, ağlamak yok” sözleri ise yürekleri dağladı.



7 KARDEŞTEN TEK ERKEK ÇOCUKTU


Piyade Er Bayram Kavcı’nın teskeresine 3 ay kalmıştı. 7 kardeşten tek erkek çocuk olan 1995 doğumlu Şehit Bayram Kavcı’nın Çorum Uğurludağ nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Törenin ardından şehidin naaşı, toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü.

BİR ACI DA ISPARTA’DA

Şırnak’ta dün sabah PKK’lıların yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 4 askerden uzman erbaş Ahmet Hilmi Yiğit’in cenazesi dün saat 03.45’te askeri uçakla Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na getirildi. Askerlerin omzunda uçaktan indirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna konuldu. Bugün öğle saatlerinde Mehmet Tönge Mahallesi’ndeki baba evine helallik almak üzere getirilen şehit Yiğit’in cenazesi, buradan tören için Hükümet Meydanı’na götürüldü.

Hükümet Meydanı’ndaki cenaze törenine Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AKP Isparta Milletvekili Sait Yüce, CHP Milletvekili İrfan Bakır, Belediye Başkanı MHP’li Yusuf Ziya Günaydın, askeri ve mülki erkan ile protokol üyeleri katıldı. Şehidine son görev için gelen binlerce Ispartalı da meydanı doldurdu. Tören öncesi sık sık ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Apo’nun piçleri yıldıramaz bizleri’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları atıldı. Törende şehit Ahmet Hilmi Yiğit’in özgeçmişi okundu.

Şehit Yiğit’in annesi Gülfidan Yiğit, cenaze töreninde oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun yanına sedye üzerinde geldi. Daha sonra tabuta kapanıp ‘Yavrum, annem’ diye gözyaşı döken Gülfidan Yiğit, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” dedi. Şehidin kardeşleri Esra ve Esma da tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Ahmet Hilmi Yiğit’in cenaze namazını İl Müftüsü Galip Akın kıldırdı. Namazın ardından askerlerin omuzladığı tabut top arabasına kadar taşındı. Buradan Isparta Garnizon Şehitliği’ne götürülen cenaze toprağa verildi.