Sıcaklıklar daha da artacak

Sıcaklıklar daha da artacak

Sıcak hava tüm Türkiye'yi etkiliyor. Gece 30 derecenin üstüne çıkınca Antalyalılar sahillerde uyudu. Meteoroloji uyardı: Sıcaklık ülke genelinde 2 ila 5 derece artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 5 derece artacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ANTALYA'DA SAHİLLER YATAKHANE OLDU

Antalya’da dün 47 dereceyi bulan sıcaklık, gecesinde de 30 derecinin üzerine çıkınca vatandaşlar evlerinden çıkıp sahillere akın etti. Bazı vatandaşlar sahildeki taş çakıllara uzanarak serinlemeyi tercih ederken, bazıları ise kurdukları çadırlarda uyumayı tercih etti. Sahilde uyurken sıcaktan bunalanlar ise denize girip serinledikten sonra tekrar uykularına kaldıkları yerden devam etti. Güneşin doğmasıyla uyanan Antalyalılar, kahvaltılarını da sahilde yapıp bir müddet daha denize girdikten sonra evlerine gitmeye başladı.

GECE 35 DERECEYİ GÖSTERDİ

Sıcaktan bunalan vatandaşlardan Mustafa Erdem, uyumak için sahile geldiğini belirterek, “Gündüz 47 dereceydi, içeri mi girelim dışarı mı çıkalım karar veremedik. Buraya akşam gelirken bile 35 dereceyi gösteriyordu. Denize girerek serinlemeye çalışıyoruz” dedi. Samsun’dan Antalya’ya tatile gelen Üniversite öğrencisi Reyhan Dilara ise, “Gece denize giriyoruz, su da çok sıcak. Evdeyken sürekli duş almak zor, deniz kolayımıza geliyor. Nem çok fazlaydı, insan nefes almakta zorlanıyor açıkçası” diye konuşurken, Betül Arslan da, havanın gece saatlerinde bile bunaltıcı olduğunu dile getirdi.

İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu ve açık 37
İstanbul: Az bulutlu ve açık 38
Bursa: Az bulutlu ve açık 39
İzmir: Az bulutlu ve açık 41
Adana: Az bulutlu ve açık 40
Antalya: Az bulutlu ve açık 44
Samsun: Az bulutlu ve açık 27
Trabzon: Az bulutlu ve açık 28
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 28
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40