Şifreleme Ankara'dan: FETÖ’nün yeni haberleşme programı

Şifreleme Ankara'dan: FETÖ’nün yeni haberleşme programı

FETÖ’nün ‘ışık evi’ ile ‘gaybubet evi’ diye adlandırdığı ve örgüt tarafından güvenli olarak görülen evlere yapılan baskınlarda, çoğu üniversite öğrencisi 47 kişi gözaltına alındı. Zanlıların programa kendi yazılımlarını yükleyip örgüt içi haberleşmede kullandıkları ortaya çıktı.

Konya’da FETÖ operasyonunda, 36 zanlının internetten indirdikleri “Signal” (Sinyal) adlı programa kendi yazılımlarını yükleyip örgüt içi haberleşmede kullandıkları belirlendi

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, polis tarafından 7 Ekim’de operasyon düzenlendi.

Gazete Habertürk'ün haberine göre, FETÖ’nün ‘ışık evi’ ile ‘gaybubet evi’ diye adlandırdığı ve örgüt tarafından güvenli olarak görülen evlere yapılan baskınlarda, çoğu üniversite öğrencisi 47 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 11’inin, önceki soruşturmalarda örgütün ‘büyük bölge imamı, bölge talebe mesulü, büyük bölge muhasebecisi, büyük bölge üniversite mesulü ve ünite imamı’ oldukları iddiasıyla haklarında yakalama kararı bulunduğu belirtildi.

Şüphelilerin cep telefonu ve dijital materyalleri üzerinde yapılan incelemede, örgütün darbe girişimi sonrasında haberleşmek için kullandığı yeni bir program ortaya çıkarıldı.

Şifreleme Ankara'dan geldi

45 zanlıdan 36’sında, bu program tespit edildi. Bunlardan 21’inde programın kurulup şifresinin de konulduğu, 15’inde ise kurulan programda henüz şifreleme yapılmadığı belirtildi. Zanlıların ifadelerinde, “Programların tamamını bir gecede kendimiz kurduk. Şifreleme Ankara’dan geldi. 2 günde bir şifrelerimizi değiştiriyorduk” dedikleri öğrenildi.

Örgüt üyelerinin kendi geliştirdikleri yazılımı herkesin internette yükleyebildiği ‘Signal’ adlı programın adını vererek cep telefonlarına yükledikleri öne sürüldü. Programda yazışmaların 10 saat, fotoğraf ve görüntülerinse 45 dakikada silindiği ve bunların kurtarılmasının mümkün olmadığı ifade edildi. İlk kez Konya’da tespit edildiği bildirilen programın detaylarının Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından incelendiği kaydedildi.