Silah zoruyla hesabına 3 milyon TL havale yaptıran işadamına 13 yıl hapis!

Silah zoruyla hesabına 3 milyon TL havale yaptıran işadamına 13 yıl hapis!

Maltepe'de bir banka şubesinde bankanın müdiresini silahla tehdit ederek hesabına 3 milyon TL havale yaptıran Ramazan Kenan Albayrak'ın yargılandığı davadan karar çıktı.Mahkeme, Albayrak'ı, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "İş yerinde silahlı yağma" suçlarından 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Albayrak'ı ayrıca "Ruhsatsız silah ve mermi bulundurma" suçundan da 10 ceza ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın sabıkasız oluşunu gerekçe göstererek bu cezayı erteledi. Albayrak'tan alacaklı olduğu gerekçesi ile havale edilen 30 bin lirayı iade etmeyen tutuksuz sanık Gül Özder hakkında ise beraat kararı verildi.

İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanık Ramazan Kenan Albayrak ve avukatı ile müşteki bankanın avukatı hazır bulundu. Albayrak tarafından havale edilen 30 bin lirayı, "Albayrak'tan alacaklı" olduğu gerekçesi ile iade etmeyen tutuksuz sanık Gül Özder ise duruşmaya katılmadı.

SAVCI CEZA İSTEDİ

Bankanın avukatı sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek cezalandırılmasını istedi. Duruşma savcısı sunduğu esas hakkındaki mütalaasında Gül Özder'in beraatini isterken, sanık Albayrak'ın cezalandırılmasını talep etti. Ramazan Kenan Albayrak esas hakkındaki savunmasında, "Çok üzgünüm.Yaşadıklarım nedeniyle söyleyecek bir cümle bulamıyorum" dedi.

Sanık Albayrak'ın Avukatı Faruk Celeb, bankanın zararının giderildiğini belirterek, müvekkili lehine etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını istedi. Müvekkilinin beraatini de isteyen sanık avukatı, denetimlik serbestlik hükümleri uygulanarak tahliye talebinde bulundu.

'BENİM AKIL SAĞLIĞIM YERİNDEDİR, ADLİ TIP'TAN RAPOR İSTEMİYORUM'

Sanık Albayrak, akıl sağlığına ilişkin sorulan soru üzerine, "Benim akıl sağlığım yerindedir. Adli Tıp'tan rapor istemiyorum. Yüzümde maske yok, kimliğimi gizlemiyorum. Olay günü neden öyle yaptığımı bilemiyorum" dedi.

SON SÖZÜ: ÇOK ÜZGÜNÜM

Son sözü sorulan sanık, "Çok üzgünüm efendim" dedi.Kısa bir aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Albayrak'ı, "İş yerinde silahlı nitelikli yağma" suçundan 12 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Bankadan havale edilen paranın tamamının bankaya iade edildiğini gerekçe gösteren mahkeme, 12 yıllık cezayı 8 yıla indirdi. Ceza "İyi hal" indirimi ile 6 yıl 8 aya düşürüldü.

Sanık ayrıca banka müdiresi ve güvenlik görevlisine yönelik eylemi nedeni ile, "İki kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırıldı. "Nitelikli silahlı yağma" ve "Hürriyeti tahdit" suçlarından toplam 13 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Albayrak ayrıca "Ruhsatsız silah ve mermi bulundurma" suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Albayrak'ın bu cezası, sabıkasız oluşu gerekçesi ile ertelendi.

DİĞER SANIK BERAAT ETTİ

Albayrak'tan alacaklı olduğu için Albayrak tarafından hesabına havale edilen 30 bin lirayı iade etmeyen tutuksuz sanık Gül Özder'in ise beraatine karar verildi.

 İDDİANAMEDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Ramazan Kenan Albayrak'ın 27 Nisan 2017 tarihinde Maltepe'de bir banka şubesine gittiği, silahla müdire Bahar Hallaçoğlu'nu tehdit etmek suretiyle hesabına 3 milyon TL havale yaptırdığı belirtiliyor.

Şüpheli Albayrak'ın çevresine yüksek miktarda borcu olduğu bilgisine yer verilen iddianamede, silah zoruyla hesabına havale ettirdiği 3 milyon liranın 1 milyon 330 bin lirasını borçlu olduğu kişilere havale ve eft ile transfer ettiği kaydedildi.

İddianamede, Albayrak'ın silah zoruyla hesabına geçirdiği 3 milyon liranın 30 bin lirasını borcuna karşılık transfer ettiği G.Ö.'nün bu parayı bankaya iade etmediği, bu nedenle sanık yapıldığı belirtildi. İddianamede sanıklardan Albayrak'ın "Nitelikli silahlı yağma", "Cebir ve tehdit etmek suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 29 yıldan 61 yıla, G.Ö.'nün de , "Suç olan eşyanın kabul edilmesi suçundan" 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.