Silikozis hastaları malulen emekli olmak istiyor!

Silikozis hastaları malulen emekli olmak istiyor!

Diyarbakır'da, bir araya gelen Silikozis hastaları, dernek kuracaklarını belirterek, malulen emekli olmak istediklerini söyledi

Kentte bulunan Silikosiz hastaları, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile görüşmek üzere Valilik binasına geldi. Randevu talebinde bulunan hastalar, Vali'nin programlarının yoğun olması nedeniyle özel kalem müdürü ile görüştü. Valilik özel kalem müdürü tarafından yarın Vali yardımcısı ile görüşecekleri sözünü alan hastalar, Valilik binası karşısında bulunan Anıt Park içerisinde basın açıklaması yaptı. Hastalar adına konuşan 3 çocuk babası 35 yaşındaki Silikosiz hastası Mehmet Tektaş, 2002 yılında İstanbul'da kot taşlama atölyesinde çalışırken bu hastalığa yakalandıklarını belirterek, "Bundan iki hafta önce Akif Okul arkadaşımızı bu hastalıktan dolayı kaybettik. Merak ediyoruz hangimize sıra gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımızdan rica ediyoruz. Silikozis hastaları teker teker ölüyor. Bize sahip çıkılmasını istiyoruz" dedi.

Silikozis hastalarının maddi ve manevi sıkıntılar içerisinde olduğunu belirten Tektaş, "Her yerde sıkıntılar çekiyoruz. Yetkilililerin buna kulak vermesini istiyoruz. Silikosiz bir kader değil. İki aydır çeşitli kurumlara randevu talebinde bulunduk. Kimse bize geri dönüş yapmadı" şeklinde konuştu. 60 Silikozis hastasının olduğunu ifade eden Mehmet Tektaş," Akif Okul'un hayatını kaybetmesi nedeniyle 59 hasta kaldık. Dernek kurma çabası içerisine gireceğiz. Derneğimizi kuracağız. Silikozis hastalığıyla biz kendimiz mücadele edeceğiz. Bu hastalığın herhangi bir tedavisi yoktur. 3 ayda bir Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yardım alıyorlar. Verilen para elektrik, su ve kira gibi giderlere yetmiyor. Hepsi fakir kesimdir. Biz yetkilililerden silikozis hastalarının malulen emekli edilmesini talep ediyoruz" dedi.