Şırnak'ta askeri helikopter düştü: 13 şehit

Şırnak'ta askeri helikopter düştü: 13 şehit

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan Coogeer tipi helikopter, kalkıştan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) helikopterin düşmesi sonucu 13 askerin şehit olduğunu duyurdu. Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın da aralarında bulunduğu askeri heyet, Şenoba bölgesindeki üs bölgelerini denetlemeye gittiği öğrenildi. 

Şehit olan askerler içerisinde Tümgeneral Aydoğan Aydın, 2 Albay, 1 Yarbay, 1 Binbaşı,  3 Yüzbaşı, 2 Başçavuş, 2 Uzman Çavuş ve 1 Üsteğmen bulunuyor.

112, UMKE ve AFAD ekiplerinin yaptığı çalışma devam ederken, enkazdan 10 şehidin naaşı çıkarılarak ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirildiği öğrenildi. Aramaların yapıldığı enkaz bölgesinde 3 şehidin naaşının arama çalışmalarının ise devam ettiği kaydedildi. 

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada," Kaza kalkıştan üç dakika sonra oldu. Helikopter yüksek gerilim hattına takıldı ve düştü" denildi. 

Askeri helikopterin düştüğü ileri sürülen bölgede arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı bildirildi

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Şırnak Valiliği'nden "İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan Coogeer tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir" açıklaması yapıldı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK: YÜREĞİMİZE KOR ATEŞLER DÜŞTÜ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek acı kazadan sonra Twitter'dan bir açıklama yaptı ve "Şırnak'tan acı bir kaza haberi, yine yüreğimize kor ateşler düştü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun..." mesajını paylaştı.

BAKAN IŞIK VE AKAR ŞIRNAK'A GİTTİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde askeri helikopterin düşmesinin ardından bölgede incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a gittiğini duyurdu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da, incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gittiği öğrenildi. 

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamaya göre Şırnak Şenoba'dan Şırnak il merkezine gitmek üzere havalanan helikopterin içerisinde yüksek rütbelilerin olduğu 13 askerin şehit olduğu açıklandı.

Bölgeye askeri birlikler eşliğinde arama-kurtarma ekipleri ile çok sayıda sağlık personeli sevk edildi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nden helikopter kazası ile ilgili şu açıklama yapıldı:

31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, askeri helikopterin düşmesiyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

 Erdoğan "Şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

DÜŞEN HELİKOPTERDE BULUNAN PERSONELİN LİSTESİ

Tümgeneral Aydoğan Aydın

Albay Oğuzhan Küçükdemir

Albay Gökhan Peker

Yarbay Songül Yakut

Binbaşı Koray Onay

Yüzbaşı İlker Acar

Yüzbaşı Nuri Şener

Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan

Uzman Çavuş Zeki Koç

Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak

Pilot Üstteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş

Teknik Başçavuş Fevzi Kıral

Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal