Sise Bingöl için tahliye kararı

Sise Bingöl için tahliye kararı

85 yaşındaki hasta tutuklu Sise Bingöl tahliye oldu. Bingöl’ün Karataş Açık Cezaevi’ne nakledildikten sonra serbest bırakılacağı öğrenildi.

Hasta tutuklu 85 yaşındaki Sise Bingöl tahliye edildi. Bingöl’ün Karataş Açık Cezaevi’ne nakledildikten sonra serbest bırakılacağı öğrenildi. Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından “cezaevinde kalabilir” diye rapor verdiği 85 yaşındaki Sise Bingöl’ün, infazı tamamladığı için bugün akşam saatlerinde Tarsus T Tipi Kapalı Kadın Cezaevinden tahliye edileceği belirtildi.

Gazete Fersude’de yer alan habere göre, “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddiasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası verilen Bingöl’ün, şartlı tahliyeyle önce açık cezaevine nakledileceği ardından da serbest bırakılacağını ifade eden avukatı Gülşen Özbek, Bingöl’ün bugün akşam saatlerinde serbest bırakılacağını kaydetti.

Sise Bingöl, Muş’un Varto ilçesine bağlı Badan köyü’ne Nisan 2016’da köye yapılan bir baskında üç kişi ile birlikte “Örgüt Üyeliği” iddiasıyla tutuklanarak Muş F Tipi Cezaevi’ne gönderilmişti. Hakkında 4 sene 2 ay hapis cezası verilen ve yaşı ve sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalmasının uygun olmadığı için serbest bırakılması yönünde çağrılar yapılan Sîsê Bingöl’ün Karataş Açık Cezaevi’ne nakledileceği, nakil sonrası da denetimli olarak serbest bırakılacağı öğrenildi.