Solcu aday İstanbul'da muhtar seçildi, nasıl yöneticiğini madde madde anlattı

Solcu aday İstanbul'da muhtar seçildi, nasıl yöneticiğini madde madde anlattı

İstanbul Üsküdar'a bağlı Acıbadem mahalle muhtarlığı için yapılan ara seçimi, sol aday Semra Aydın kazandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Semra Aydın en yakın rakibine neredeyse iki kat fark atarak Acıbadem'in yeni muhtarı oldu.

Adayların aldıkları oylar şöyle:

Semra Aydın: 3547

Necat Kılıç: 1988

Emine Fazlıoğlu: 594

SEMRA AYDIN NASIL YÖNETECEK

30 bini aşkın nüfusu bulunan istanbul'un Üsküdar ilçesine bağlı Acıbadem Mahallesi'nde muhtar seçilen Semra Aydın, yönetim ilkelerini şu şekilde açıklamıştı:

Biliyorum ki sıkıntılarımız sorunlarımız çok benzer. Kentli olmanın getirdiği, yaşam telaşıyla koşuşturmaktan kendimizi oturduğumuz apartmana, mahalleye, sokağa bile ait hissedemiyoruz. Yalnızlaşan insanlar, her gün betonlaşan, nefes alınmaz hale gelen bir çevre, her şeyin ranta çevrildiği bir yozlaşmanın içindeyiz. Oysa bu mahallenin insanıyız. Yaşamın, dayanışmanın, komşuluğun bizim
mahallemizin kültürü bu olmamalı diye düşünüyorum.

* Muhtarlık olarak, hep birlikte demokratik bir anlayışla sorunlarımıza çözüm üretebilmek için bütün mahallelilerin katılımına açık düzenli aralıklarla mahalle meclisi toplantıları düzenleyeceğiz. Şeffaf bir yönetim anlayışını kural haline getireceğiz.

* Mahallemizde çok ciddi kentsel dönüşüm çalışmaları yapılmaktadır. Mahalle sakinleri olarak bu konuda sadece müteahhitler ve kendi çevremiz tarafından bilgilendirilmekteyiz. Bunun sonucu olarak da mahallemizde bir çok mağduriyet olayları yaşanmaktadır. Bizler muhtarlık olarak mahallelilerimizin ihtiyaç duyabileceği hukuksal ve teknik bilgilendirilmelerin yapılması ve mahalle sakinleri olarak haklarımızın korunması için çalışmalar yapacağız.

* Bildiğiniz gibi mahallemizde bir çok kamusal alanlar (Validebağ Korusu, Çamlıca Kız Lisesi, GATA Hastanesi gibi…) mevcuttur. Kentsel dönüşüm politikalarına karşı, kamusal alanlarımızın korunması ve kamu yararına kullanılması için her türlü çalışmayı ve mücadeleyi muhtarlık olarak hep birlikte yürüteceğiz.

* Toplumsal olan her mücadelede olduğu gibi mahalle mücadelesinin de ana unsuru olan kadınlar olarak, muhtarlık bünyesinde mahalleli kadınların sorunları ve talepleri doğrultusunda çalışmalar yapacağız.

* Tüm sokakların ve kamusal alanların çocuklar, yaşlılar ve engelliler için kolay, ulaşılabilir ve konforlu olacak biçimde yeniden düzenlenmesi ve mahallemizin yetersiz olan ulaşım araçlarının çoğaltılması için çalışacağız.

* Yaşamımızın bir parçası olan sokak hayvanlarını, mahallemizin sakinleri kabul ederek, barınma alanları, mama dayanışması ve sahiplenme programları üzerinde çalışacağız.

* Mahallemizdeki yeşil alanları korumak ve bu alanları çocuklarımızın oynayabileceği, yaşlılarımızın dinlenebileceği güvenli mekanlar haline getirmek önceliğimiz olacaktır.

* Mahallemizde depreme hazırlık çalışmaları yapacağız. Afette ‘İlk 72 Saat’e hazır örgütlü bir mahalle olacağız.

* Çocuklarımıza yönelik, laik, bilimsel eğitim programları ile kendilerini geliştirebileceği yaz okulları, şenlikler, sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz.

* Başta Atatürk Devrimleri ve Laiklik olmak üzere Cumhuriyetimizin Kazanımlarını Korumak ve İleriye Götürmek Temel İlkemiz olacaktır. Hepimizden farklı sesler çıksa da beraber çok güzel bir bütünün parçasıyız.

Birlikten daha yeşil, daha yaşanabilir bir Acıbadem doğar.

Gelin hep birlikte eskisi gibi mimozalı, leylaklı, mor salkımlı, hanımeli kokan yeşil Acıbademimizi eski komşuluk ilişkilerimizle yeniden kuralım...

Birlikte yapabiliriz… Hayır bitmedi, kaldığımız yerden yine yeniden…

Söyleyecek sözümüz, yapacak gücümüz var.