Şov yaparak geldiler... Arkalarına bakmadan kaçtılar

Şov yaparak geldiler... Arkalarına bakmadan kaçtılar

Suriye'de kontrol dışı grupların oluşturduğu milisler konvoy halinde dün Afrin'e doğru harekete geçti. 20 araçlık konvoy, TSK'nın uyarı amaçlı topçu atışı üzerine kente 10 km kala çekilmek zorunda kaldı.

Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından itibaren  örgütlere ait birçok hedefin imha edildiği Afrin’de bugüne kadar 1780 PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD örgütü mensupları etkisiz hale getirildi.

TSK’nın Afrin’deki terör örgütü PYD/PKK’ya yönelik Zeytin Dalı harekâtı sürerken milisler de kente girmek için harekete geçti. Silahlı grupların, TSK’nın uyarı amaçlı topçu atışı üzerine Afrin’e 10 kilometre kala geri çekildiğini duyurdu.
Lübnan merkezli Şii Hizbullah grubunun yönettiği askeri medya birimi, Suriye rejimi yanlısı güçlerin Afrin’e girmeye başladığını öne sürdü. Suriye devlet televizyonu da rejim yanlısı milislerin Afrin’e giriş anını yayınladı. Suriye resmi haber ajansı, milislerin giriş yaptığı noktaya Türk ordusunun top ateşi açtığını bildirdi.
Suriye devlet televizyonu da Türk ordusunun, milis konvoyu Afrin’e girdikten sonra giriş noktasına top atışı yaptığını ve bazı gazetecilerin vurulan bölge civarından uzaklaşmak zorunda kaldığını kaydetti. Suriye televizyonu görüntülerinde silahlarla donatılmış yaklaşık 20 araç görüldü. İngiliz haber ajansı Reuters, Hizbullah kaynaklarına dayanarak milislerin Afrin’e Halep’in kuzeyindeki Nubul kasabası yakınında el Ziyara geçiş noktasından girdiğini duyurdu.
Sosyal medyada da Afrin’e doğru giden Suriye rejimi yanlısı güçler olduğu ileri sürülen grupların görüntüleri paylaşıldı. Görüntülerde askeri kamuflaj giymiş güçlerin, Suriye bayrağı çekilmiş onlarca araç ve ağır silahlarla hareket ettiği görüldü. İçlerinden bazılarının ‘Tek Suriye, tek Suriye’ diye slogan attığı duyuldu. Devlet televizyonuna konuşan bir rejim yanlısı, “Afrin’e oradaki halkımıza tek bir halk olduğumuzu söylemeye geldik” diye konuştu.


YPG: BİZ DAVET ETTİK

Terör örgütü YPG’nin sözcüsü Nuri Mahmud ise hükümet güçlerini Afrin’e kendilerinin davet ettiğini söyledi. Mahmud, “Suriye hükümeti, görev çağrısına cevap verdi ve askeri birimlerini sınıra konuşlandırmak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün ve sınırlarının savunmasında yer almak üzere gönderdi” dedi.

ERDOĞAN: BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDERLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge Ivanov'la Beştepe'de görüştü. Erdoğan, ortak basın toplantısında rejime yakın milislerin Afrin'e gireceği iddiasıyla ilgili şunları söyledi: ''Akşam saatlerine doğru oradaki Şii milis güçleri, bunların bazı pick-up'larıyla Afrin'e doğru bir hareketleri tespit edilmiş. Daha sonra top atışları filan yapılınca geri dönmek durumunda kaldılar. O dosya da şimdilik kapanmış vaziyette. Dün gerek Sayın Putin'le, Sayın Ruhani'yle yaptığımız görüşmelerde bu konularda mutabakatımız var. Maalesef bu tür terör örgütlerinin bazen kendilerine göre aldıkları kararlarla attıkları yanlış adımlar oluyor. Bunlara fırsat vermemiz mümkün değil. Bunun bedelini de çok ağır öderler.''