Star yazarı açıkladı: TSK'da damat krizi

Star yazarı açıkladı: TSK'da damat krizi

İktidarın sesi Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk, "3’ncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş’ın deniz subayı damadının yaklaşık üç ay önce FETÖ mensubu olmaktan tutuklanmış olması önemli" dedi.

Orgeneral İsmail Serdar Savaş’ın, deniz subayı olan damadının üç ay önce FETÖ mensubu olduğu gerekçesiyle tutuklandığı iddiasını, Star yazarı Ardan Zentürk bugünkü köşesine taşıdı.

Yazısının “Komutan’ın damadı FETÖ’cü çıkarsa” ara başlıklı bölümünde, “3’ncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş’ın deniz subayı damadının yaklaşık üç ay önce FETÖ mensubu olmaktan tutuklanmış olması önemli” ifadelerini kullandı.

Zentürk'ün yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

3’ncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş’ın deniz subayı damadının yaklaşık üç ay önce FETÖ mensubu olmaktan tutuklanmış olması önemli. Haberi mütevazi bir haber sitesinde gördüm.¹

Söz konusu komutanın, darbecilerin talimatlarında “sıkıyönetim emrinde göreve devam” olarak görülmesinden yola çıkarak, cadı avı yapmaya hiç niyetim yok. Suç şahsidir, damatların suçunu kayınpederler taşımaz. (Bir bedeli olup olmadığını Kadir Topbaş ile Bülent Arınç’a sormak lazım.)

Ama bu gelişme, dönemin Erzincan Jandarma Komutanı Alb. Orhan Tonğ’un, darbecilerden gelen emirleri astlarına aktarmamasına rağmen başına gelenleri sorgulamamızı engellemez.

Meraklısı bu konudaki yayınlara açar, bakar.²

Bir de…

Bu kadar idari esneklik ile 15 Temmuz milli direnişinin askeri liderlerinden, Afrin kahramanı Orgeneral İsmail Metin Temel hakkındaki karar uyum sağlıyor mu, bir düşünmek gerekiyor. Açıklık yok, bilemiyoruz.

Özetle, Amerikan emperyalizminin açık tehdidi altındayız.

Beka mücadelemizin sulandırılmasına, yükselen Kuvvayı Milliye ruhunun zehirlenmesine asla izin veremeyiz.

Her şeyi sorgularız.

…Ve FETÖ’yü bilimsel çalışmalarla yeniden tanımlamak zorundayız,bizi ikinci kez sokacak olan yılan aynı delikte duruyor olabilir…”