'Sultanahmet saldırısı' davasında iki sanığa tahliye

'Sultanahmet saldırısı' davasında iki sanığa tahliye

Sultanahmet'te düzenlenen canlı bomba saldırısında tutuklu yargılanan iki sanık için tahliye kararı çıktı.

İstanbul Sultanahmet'te geçen yıl 1 polisin hayatını kaybettiği, 2 polisin de yaralandığı canlı bomba saldırısına ilişkin 2'si tutuklu 5 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasından 2 tahliye kararı çıktı.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülen duruşmada tutuklu sanıklar Abdula Abdulaev ve Yakup İbragimov ile 2 tutuksuz sanık hazır bulundu.
Duruşmada ifade veren sanıklar suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti de, tutuklu sanıklar Abdula Abdulaev ve Yakup İbragimov'un, savunmalarının alınmış olması, dosya kapsamı, delil durumu ve tutuklulukta geçen süreyi de dikkate alarak, "mağduriyete sebebiyet vermemek" gerekçesiyle tahliyelerine karar verdi. Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek tahliye kararına muhalefet şerhi koydu.
YURTDIŞINA ÇIKIŞLARI YASAKLANDI
Mahkeme heyeti ayrıca, 2 sanığın pazartesi ve cuma günleri ikametlerine en yakın karakolda imza atmalarına karar verdi. Sanıkların yurdışına çıkışını da yasaklayan mahkeme heyeti, pasaportlarının iadesi konusunun kararla birlikte değerlendirilmesine hükmetti.
Duruşma, Eylül ayına ertelendi.
Sanıkların, "Göçmen kaçakçılığı yapma" ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" iddialarından 8'er yıldan 18'er yıla kadar hapsi isteniyor. (SOL)