Suriyeliyi kaçırıp 3 gün işkence yapan zanlılar yakalandı!

Suriyeliyi kaçırıp 3 gün işkence yapan zanlılar yakalandı!

Esenyurt'ta Suriyeli bir kişiyi adres sorma bahanesiyle kaçıran yabancı uyruklu 2 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı. Polis kaçırılan Suriyeli'ye 3 gün boyunca işkence yapıldığını belirledi.

Esenyurt Kıraç'ta bir marketi olan Suriye uyruklu Mahmoud T., kimliği belirsiz kişiler tarafından adres sorma bahanesiyle geçtiğimiz pazar günü bir otomobile zorla bindirilerek kaçırıldı. Mahmoud T.'nin oğlu Ali. T.'ye babasının işkence görmüş videolarını yollayan şüpheliler 15 bin lira fidye ödemesini istedi. Ali T. durumu Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirerek şikayetçi oldu. Asayiş Şube Gasp Büro Rehine Kurtarma ve Müzakare Timi ile iletişime geçen Esenyurt Asayiş Büro ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. 

GÜVENLİK KAMERALIRNDAN YERLERİ TESPİT EDİLDİ

Polis ekipleri Mahmoud T.'nin marketinin çevresinde bulunan güvenlik kameralarını inceleyerek Mahmoud T.'yi kaçıran otomobilin izini sürdü. Ekipler yaptıkları çalışmalarda İnönü Mahallesi'nde bulunan bir binanın bodrum katını yabancı uyruklu bazı şüphelilerin kullandığı daireyi belirleyerek Özel Harekat ekiplerinin desteğiyle operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda  Suriye ve  Afgan uyruklu 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 

İŞKENCE YAPMIŞLAR 

Şüpheliler tarafından işkence gördüğü belirlenen Mahmout T. kurtarıldı. Suriyeli rehine Mahmout T. polis ekipleri tarafından hastaneye götürülerek tedavi ettirildi. 

SURİYELİ BABA İLE OĞLUNUN KAVUŞMASI POLİS KAMERASINDA 

Tedavisinin ardından Mahmout T. oğlu Ali'yle kucaklaştı. Operasyon yapılan binanın bodrum katındaki daire ve Suriye uyruklu baba-oğul'un kucaklaşması polis kameraları tarafından görüntülendi.