Tarihi yapı restorasyona alınıyor!

Tarihi yapı restorasyona alınıyor!

Sivas'ta, Osmanlı döneminde Sultan Abdulhamid Han'a at gönderilen ancak günümüzde harabe haldeki Hara Aygır Depoları restorasyona alınıyor.

Osmanlı Devleti'nin önemli şehirlerinden biri olan Sivas'ta orduya at yetiştirmek üzere kurularak ayrıca dönemin padişahı Sultan Abdulhamid Han'a at gönderilen Tarihi Hara Aygır Depoları restorasyona alınıyor. Danişmentgazi Mahallesi, Sivas- Ankara yolu üzerinde yaklaşık 250 bin metrekare alana sahip olan ve uzun zamandır atıl olan Tarihi Hara Aygır Depoları Sivas'a kazandırılıyor. Bir süredir Özelleştirme Yüksek Kurulu'nda onay bekleyen Tarihi Hara Aygır Depoları bedelsiz olarak Sivas İl Özel İdaresi'ne tahsis edildi.

'SOSYAL ETKİNLİK MERKEZİ OLUŞTURACAĞIZ'

Sivas Valisi Davut Gül, Özelleştirme Yüksek Kurulu onay verilmesinin ardından Tarihi Hara Aygır Depolarında incelemede bulundu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü de depolar ve alan hakkında Vali Gül'e bilgi verdi. Burada açıklamalarda bulunan Vali Gül, "Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde burada at yetiştirilmiş. Belli zamanlarda tarımsal ürünlerin denendiği yeni ürünlerin üretildiği bir yer olarak kullanılmış. Atatürk Sivas Kongresi'ne gelirken bu bölge karşılanmış. Burası Özelleştirme Yüksek Kurulu'ndaydı. Burası İl Özel İdaresi'ne bedelsiz tahsis edildi. Şehire bu kadar yakın bir arazi yaklaşık 150-200 milyon lira ve çok kıymetli bir arazidir. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra burada geleneksel sporların yapıldığı başta at biniciliği, cirit, güreş gibi sosyal etkinlik merkezi oluşturacağız. Binaların restorasyonu yapılacak. Baştan sona onarımları yapılacak. Ayrıca arazi büyük olduğu için gençlerin, yaşlıların çeşitli aktiviteler yapacağı faaliyetler yapacağız. Burası güzel bir yer. İnşallah Sivaslılarımızın beğeneceği güzel aktiviterin olduğu yer olacak" dedi.