Tecavüz, gasp... Suç makinesi çıktı!

Tecavüz, gasp... Suç makinesi çıktı!

Manisa’da, silah zoruyla kaçırdığı bir genç kıza tecavüz ettiği iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alınıp polise teslim edilen Mustafa C.’nin, Yunusemre Mahallesi’nde dört ayrı market soygununa karıştığı ortaya çıktı. Şüpheli Mustafa C., ifadesinde soygunlardan elde ettiği yaklaşık 5 bin lirayı, Çanakkale’de bir gün içinde harcadığını söyledi.

Yunusemre ilçesi 75. Yıl Mahallesi’nde 9-10 Haziran tarihlerinde üstü üste iki markette silahlı soygun oldu. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, her iki market ve çevredeki kameralardan, soyguncunun eşkalini belirleyerek yakalanması için çalışma başlattı. Soygunun kuru sıkı tabanca ile yapıldığı şüphesiyle hareket eden polis, bu tür tabanca satışı yapan işyerleri üzerine yoğunlaştı. Yapılan soruşturmada kurusıkı tabanca alan 10 şüpheli mercek altına alındı.

"KIZ KAÇIRIRKEN YAKALANDI"


Soygunlarla ilgili soruşturma sürerken, dün gece Şehzadeler İlçesi, Barbaros Mahallesi’nde silah zoruyla kaçırılan bir genç kız, jandarmaya sığındı. Jandarmanın Barbaros Karakolu’na teslim ettiği genç kız, kendisini 22 yaşındaki Mustafa C.’nin kaçırdığını ve götürdüğü bağ evinde tecavüz ettiğini söyledi. Bunun üzerine jandarma, Mustafa C.’yi evinde yakalayıp gözaltına aldı, ardından polise teslim etti.

Polisteki sorgusunda suçunu itiraf ettiği belirtilen Mustafa C.’nin, Yunusemre ilçesindeki dört ayrı marketteki soygun olayına karıştığını da ortaya çıktı. Soygunlardan elde ettiği toplam 5 bin lira parayı gezmeye gittiği Çanakkale’de bir gecede harcadığını söylediği belirtilen zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardında bugün adliyeye sevk edildi. Mustafa C., nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.