Tekirdağ’da tren devrildi! Faciada; 10 ölü 73 yaralı...

Tekirdağ’da tren devrildi! Faciada; 10 ölü 73 yaralı...

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında Uzunköprü-İstanbul seferini yapan 360 yolculu trenin 6 vagonu, raylardan çıkıp devrildi. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan olayla ilgili açıklamasında, "Olay hava muhalefeti nedeniyle meydana geldi. Çok sayıda yaralı var. Olayda ölenler de oldu ama net rakam şu anda veremiyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan kaza hakkında bilgiler aldığı ve kazada ölenler

Tekirdağ’ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi yakınlarında meydana gelen kazada, yolcu treninin 6 vagonunun devrildiği belirtildi.

KAZAYA TOPRAK KAYMASI NEDEN OLDU

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada kazanın aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen toprak kaymasının neden olduğu belirtildi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, çok sayıda yaralı ve hayatını kaybedenler olduğu belirtiliyor. Araçla ulaşımın güç olduğu kaza yerine ekiplerin sevki sürüyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖLÜ VE YARALI SAYISI AÇIKLADI

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, İstanbul-Kapıkule seferini yapan tren kazasında ilk belirlemelere 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 73 kişinin yaralandığını söyledi. Bölgeye 100'ün üzerinde ambulans sevk edildiği bildirildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin bazı vagonlarının raydan çıkması neticesinde yaşanan kaza hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaza haberinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ve de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı telefonla aradı. Kaza hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elim hadisede hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dilediği belirtildi.

VALİ CEYLAN: ÖLENLER VAR, ŞU AN RAKAM VEREMİYORUZ

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan olayla ilgili, “Olay hava muhalefeti nedeniyle meydana geldi. Çok sayıda yaralı var. Olayda ölenler de oldu ama net rakam şu anda veremiyoruz. Arazi çamurlu, bölgeye araçlar giremiyor, paletli araçlar sevk ediyoruz” diye konuştu.

MUHTAR: BÖLGEYE ULAŞIM ÇOK ZOR

Sarılar Köyü Muhtarı Fuat Döner, kaza yerinde trenin 5 vagonunun devrildiğini gördüğünü belirterek, “Bölgeye araçla ulaşım çok zor. Benim gördüğüm kadarıyla 5 vagon raylardan çıkıp devrilmiş durumdu. Yaralılara ilk gelen sağlık ekipleri müdahale ediyor. Buradaki yaralıları tahliye etmek için havadan müdahale gerekir” dedi.

İBB 7 ARAÇ YOLLADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın talimatıyla İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı alarma geçti. Tren kazasının yaşandığı bölgeye gitmek için İtfaiye Daire Başkanlığından 7 tane kurtarma aracı ve 24 personel bölgeye gönderildi.

ÇORLU BELEDİYESİ: ACİL KAN İHTİYACI VAR

Çorlu Belediyesi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, hastanelerde acil kan ihtiyacı olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Sarılar Mahallemizde meydana gelen tren kazasında yaralanan vatandaşlarımız için her gruptan acil kana ihtiyaç vardır. Vatandaşlarımızın başta Çorlu Devlet Hastanesi olmak üzere Çorlu’daki tüm hastanelere kan vermek üzere başvurmaları önemle rica olunur” denildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Kazayla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım yazılı açıklamada yaptı. Açıklamada, “Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması (yoldan çıkma) sonucu kaza meydana gelmiştir. Yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum” ifadelerine yer verildi.

Başbakan Yıldırım’ın, kazanın ardından bölgeye giden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ı telefonla arayarak olay hakkında bilgi aldığı belirtildi.